Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In eigen zaal kunnen we altijd iets meer”

Trainer Wim Mariën rekent op thuisvoord­eel om leider te kloppen

- (spe)

Bij Oxaco Antwerpen zijn ze het voorbije seizoen, vol blessures, kommer en kwel, al lang vergeten. Het is deze campagne die telt en daarin staat het na zes wedstrijde­n op een knappe tweede plaats. Zondag ontvangt het leider Wijgmaal en kunnen de troepen van trainer Wim Mariën een gooi doen naar de leiderspla­ats.

“De nummers één en twee staan tegenover elkaar, dus is dit op papier de absolute topper”, zegt Marien. “Wijgmaal heeft een brede kern met twaalf volwaardig­e spelers, maar thuis kunnen we misschien iets meer. We zijn in ieder geval niks verplicht, maar eens je op het veld staat, wil je die match winnen natuurlijk. Laten we hopen op een goede en leuke wedstrijd, waarin de beste ploeg mag winnen.”

“Op lange termijn denk ik dat Wijgmaal beter gewapend is dan wij. Wij hebben slechts negen volwaardig­e spelers, waardoor we een beperkt aantal wisselmoge­lijkheden hebben. Dat geeft een dubbel gevoel. Enerzijds spelen de jongens die op het veld staan zonder druk, want ze weten dat ze toch niet vervangen kunnen worden. Anderzijds hebben we geen mogelijkhe­den om in te grijpen op beslissend­e momenten of op een moment dat het echt slecht gaat. Aan onze kern mag dus niet worden geraakt.”

“We zijn trouwens niet de enige ploeg in de reeks die met dat spelerspro­bleem kampt. Er kan dus nog veel gebeuren, maar dat maakt wat mij betreft van Wijgmaal op lange termijn wel de grote titelfavor­iet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium