Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit wordt een mooie waardemete­r voor ons”

Zoersel van trainer Patrick De Cnodder staat voor belangrijk tweeluik

- (spe)

Dankzij een overwinnin­g op het veld van Achel en het verlies van Wara Genk klommen de jongens van Zoersel naar een mooie tweede plaats. Het wordt afwachten of ze die plaats kunnen bewaren, want zaterdag moeten ze op bezoek bij leider Beerse, dat nog steeds een ruime voorsprong telt.

“Er komen met Beerse en Genk nu twee heel moeilijke wedstrijde­n aan”, zegt de Zoerselse trainer Patrick De Cnodder. “Het zijn twee toppers. Dat geldt zeker voor Beerse, dat vorig seizoen op één set na de promotie miste. Beerse heeft heel wat maturiteit in de ploeg. Genk verloor afgelopen weekend op het veld van HechtelEks­el, dat gedeeld met ons tweede staat, maar het behoort voor mij ook tot het kransje titelkandi­daten. Het zijn in ieder geval twee wedstrijde­n die we als waardemete­r kunnen zien.”

“De kloof met leider Beerse bedraagt vijf punten, al had die kleiner kunnen zijn. Tegen Geel speelden we een barslechte wedstrijd en tegen Stevoort slaagden we er niet in een matchbal te verzilvere­n. Al was dat toen ook de verdienste van Stevoort zelf.”

“Maar we moeten niks. We proberen zo veel mogelijk wedstrijde­n te winnen met zo veel mogelijk spelers. Dat wil niet zeggen dat het resultaat niet belangrijk is, maar we hebben een jonge en evenwichti­ge kern en die jongens moeten gewoon zo veel mogelijk spelen. Dat maakt het leuk voor hen en op basis van hun inzet verdienen ze dat ook.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium