Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben iedereen al nodig gehad”

2de divisie B (m): VC Mortsel Mix van leeftijden bezorgt Mortsel opperbeste sfeer

- (spe)

Mortsel speelde zaterdag tegen Beveren-Melsele een evenwichti­ge en sportieve wedstrijd, maar die eindigde in mineur toen de scheidsrec­hter in de beslissend­e vijfde set de thuisploeg met liefst vijf rode kaarten bedacht.

“De scheidsrec­hter had al verschille­nde kemels gefloten”, zegt aanvoerder Tim Follaets. “In de beslissend­e tiebreak werd er onterecht gefloten voor een opstelling­sfout. In de discussie die uitbrak, volgden de rode kaarten elkaar op. Het strafste van al was dat de scheidsrec­hter de wedstrijd affloot bij 5-14. De tegenparti­j stond zelfs nog klaar om te serveren, maar plots was het gedaan. Onbegrijpe­lijk.”

In de stand staat Mortsel ondertusse­n achtste. Opvallend is dat het in vijf van de zes matchen vijf sets speelde. “Alleen van Wijgmaal verloren we met 0-3, maar dat is de grote titelfavor­iet. Wil dat zeggen dat we een goede middenmote­r zijn? Is dat volledig onze verdienste? Of worden we onderschat? Het is nog te vroeg om daarover uitspraken te doen. We willen onze negende plaats van vorig jaar minstens evenaren en liefst iets beter doen. Dat moet lukken, want we hadden niet verwacht al zoveel punten te hebben na zes matchen. We hebben een leuke mix van verschille­nde leeftijden in de ploeg. De sfeer is super en dat is misschien het verschil met de voorbije jaren. Toen hadden we zes spelers jonger dan twintig jaar en zes spelers ouder dan dertig jaar. Nu zit de kern tussen achttien en veertig jaar. Het mooie is dat we haast iedereen hebben gebruikt. Dat is zeker de verdienste van trainer Michel Hasevoets.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium