Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"We moeten boven onszelf uitstijgen"

- (pivan)

Standardco­ach Michel Preud’homme beseft dat hij vanavond voor een cruciaal Europa League-duel staat. En dat het échte Standard stilaan mag opstaan.

Veertien graden en een aangenaam zonnetje: Krasnodar is niet wat je van Rusland in november zou verwachten. Het maakte de lange reis vanuit Luik wat aangenamer voor de Rouches. In het hypermoder­ne stadion is zelfs de perszaal state of the art.

Een 150-tal lederen zitjes, marmeren wanden, uitstekend­e belichting. Zelfs een coach als Michel Preud’homme, met tonnen ervaring, leek onder de indruk. “Een mooie gelegenhei­d voor de spelers om in zo’n decor te kunnen spelen.”

Geen enkel team in groep J kan vanavond de kwalificat­ie voor de zestiende finales al op zak steken. Het houdt zo de druk een klein beetje van de ketel voor de Rouches. Maar een Luikse zege zou wel een flinke opsteker betekenen na een zoveelste serie ups-and-downs. “Tegen Akhisarspo­r moesten we ook absoluut winnen, thuis tegen Krasnodar ook. Dus dat is niet nieuw voor ons”, lachte Preud’homme. “Laat ons het erop houden dat we niet mogen verliezen. We hebben evenveel punten als Sevilla en Krasnodar, die op papier sterker zijn dan wij. We hebben dus al goed werk geleverd in Europa. Maar als we ook willen doorstoten, zullen we boven onszelf moeten blijven uitstijgen.”

Technisch sterk

De tegenstand vanavond is inderdaad niet voor de poes. Krasnodar legde Sevilla al over de knie en in de sterk bezette Russische competitie staat het op plaats drie. “Als je ze laat combineren, krijg je enorme problemen”, weet ook Preud’homme. “Ze hebben veel technische spelers die goed tussen de lijnen lopen én ze hebben ook veel scorend vermogen. We zullen minstens hetzelfde niveau moeten halen als in de heenmatch om een resultaat te behalen.” In die heenwedstr­ijd behaalde Standard in blessureti­jd zijn enige zege in de laatste zes confrontat­ies met Russische teams.

 ?? FOTO'S BELGA ?? Preud’homme overlegt met assistent Emilio Ferrera.
FOTO'S BELGA Preud’homme overlegt met assistent Emilio Ferrera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium