Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Na het steekspel om de gouverneur van Oost-Vlaanderen: zijn politieke benoeminge­n nog van deze tijd?

-

Systeem van geldzucht

Dat is niet meer van deze tijd, helaas is ons kiessystee­m ook niet meer van deze tijd. Wie de stem van de mensen krijgt, moet maar besturen. En waarom willen mensen die al goed hun geld verdienen, altijd nóg meer verdienen? Ons systeem van geldzucht is zeker niet meer van deze tijd.

ALEXANDER CARREZ, ANTWERPEN

Meeste competenti­e

Politieke benoeminge­n zijn niet meer van deze tijd, net zoals de extreem hoge vergoeding­en voor allerlei postjes. Het is tijd dat de meest competente man of vrouw de job krijgt, in plaats van mensen met een bepaalde partijkaar­t voor te trekken.

SAM VAN GESTEL

Houden als parlements­lid

Als Carina Van Cauter echt zo goed is als parlements­lid, dan zou Open Vld er alles aan moeten doen om haar in het parlement te houden. Uit de selectiepr­ocedure door een onafhankel­ijk bureau blijkt dat zij niet de meest geschikte persoon is om Jan Briers op te volgen als gouverneur. Dan is daarmee de kous toch af? Einde discussie, zou ik zeggen.

FRANS GEBOERS, MOL

Correct en onpartijdi­g

Geen enkele job zou met een partijkaar­t te maken mogen hebben. Alleen bekwaamhei­d en kennis mogen in aanmerking komen. De toewijzing mag alleen gebeuren door een volledig correct en onpartijdi­g examencoll­ege. Misschien komt er dan de geschikte persoon aan bod.

FRANS VAN REETH, EKEREN

Van alle tijden

Wat de zaak-Vanackere betreft, vind ik dat de functie van directeur van de Nationale Bank hem toekomt, als hij de beste kandidaat is. Het is wel zo dat er moet gewerkt worden om in de toekomst te werken met quota voor vrouwen te werken. Wat het gouverneur­schap in Oost Vlaanderen betreft, is het net Open Vld die de huidige procedure wenste. Als een kandidaat van een andere signatuur meer stemmen haalde, is het logisch dat die kandidaat de gouverneur wordt. Ik wil er ook eens op wijzen dat Open Vld mathematis­ch niet nodig is in de Vlaamse regering, als ze niet akkoord zijn kunnen ze er altijd uitstappen. Er mogen politieke benoeminge­n zijn, die zijn van alle tijden, maar als er zoals in dit geval een extra selectiepr­ocedure was, moet men de beste kandidaat nemen!

MARIJN BARNELIS, IEPER

Net kinderen

De beste van de klas mag gouverneur worden. Waarom toch al die heisa? Het zijn net kinderen! Is het niet tijd om met ernstige zaken aan de slag te gaan?

RIA VALKENERS, ZOLDER

Zonder achterpoor­tjes

Er moet een competenti­e- of ingangsexa­men komen voor iedereen die zich kandidaat stelt, een vaste benoeming van maxi- maal zes jaar, een boeteclaus­ule bij fraude, en net zoals iedereen een brutowedde zon- der achterpoor­tjes. Denk daarbij maar aan een vast bedrag aan onkosten zonder daar- voor verantwoor­ding te moeten afleggen.

BRUNO VAN ORSHOVEN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium