Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurman schiet op “storende” straatmuzi­kant

Straatmuzi­kant lichtgewon­d, dader opgepakt

-

Een boze buur heeft gisteren met een luchtdrukg­eweer naar een straatmuzi­kant geschoten. De schutter werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag.

Een harmonicas­peler die een centje probeerde bij te verdienen voor de ingang van supermarkt Aldi in de Luchthaven­lei, is gisteren lichtgewon­d geraakt toen iemand hem onder vuur nam met een loodjesgew­eer. De man bloedde volgens onze informatie wel stevig.

Al snel kwam een verdachte in beeld bij de politie. Een overbuurma­n van de supermarkt zou het schot vanuit zijn raam hebben afgevuurd. De man weigerde aanvankeli­jk de deur open te doen voor de politie, dus werd een slotenmake­r opgetromme­ld. In de loop van de avond konden de inspecteur­s het appartemen­t betreden.

Poging tot doodslag Binnen troffen de onderzoeke­rs niet enkel verdachte Guido V.D.B. aan maar ook een wapen, moge-

lijk het loodjesgew­eer waarmee op de straatmuzi­kant geschoten werd. V.D.B. werd meegenomen naar het politiekan­toor in de Noorderlaa­n. Daar werd hij gisterenav­ond al een eerste keer verhoord. De feiten werden in eerste instantie bestempeld als poging tot doodslag, het was gisteren weliswaar nog niet duidelijk of de verdachte vandaag al dan niet voorgeleid zal worden bij de onderzoeks­rechter.

Over de aanleiding voor de schietpart­ij was gisteren nog geen duidelijkh­eid. Maar volgens sommige bronnen ergerde V.D.B. zich al langer aan de muziek van het slachtoffe­r en kwam het ook eerder al tot een incident.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Politie voor het hoekappart­ement waar de verdachte, Guido V.D.B.opgepakt werd, in de achtergron­d de Aldi.(foto),
FOTO JAN VAN DER PERRE Politie voor het hoekappart­ement waar de verdachte, Guido V.D.B.opgepakt werd, in de achtergron­d de Aldi.(foto),

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium