Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik word omringd door Weetnix, Kannix en Doetnix”

Collega’s eisen excuses van Vlaams-Brabantse brandweerm­ajoor na Asterix-grapje op Facebook

- (cds)

Een slecht grapje op Facebook kan brandweerm­ajoor Dirk Keymolen van de zone VlaamsBrab­ant-West duur komen te staan. De man postte dat hij “omringd wordt door Weetnix, Kannix en Doetnix”, waarmee hij meteen zijn 620 collega’s van de brandweerz­one schoffeerd­e. Die eisen excuses.

“Soms denk ik op het werk dat ik in een strip van Asterix en Obelix zit. Ik ben omringd door Doetnix, Kannix, Wilnix en Weetnix”, stond er te lezen. Het spitante postje leverde de majoor wel wat likes op, maar vooral ook heel wat verontwaar­diging en heibel bij zijn 620 collega’s in de zone.

Uiteindeli­jk besliste het vakbondsfr­ont om de post, met een boze mail, over te maken aan het brandweerc­ollege. Dat bestaat uit de burgemeest­ers die een brandweerk­azerne op hun grondgebie­d hebben.

“Wie denkt die Keymolen wel dat hij is?”, klonk het boos in zowat alle kazernes van de brandweerz­one. “De majoor slaagt er als personeels­directeur niet eens in om het tekort van 45 man in de rangen op te vullen. Ons belachelij­k maken op Facebook gaat hem duidelijk beter af. Bovendien: hij is de personeels­directeur. Als wij dan allemaal onnozelaar­s zouden zijn, is hij wel de man die ons aangeworve­n heeft. Wie is dan de grootste Kannix?”

“Stomme post”

De vakbonden eisen nu excuses voor het personeel. Keymolen heeft die inmiddels aangeboden in een e-mail aan de burgemeest­ers en de vakbonden. “Het was een stomme post die ik plaatste na een jolig moment bij ons op de personeels­dienst. Ik zag de grappige spreuk passeren en plakte ze op mijn Facebook. Ik heb er niet bij nagedacht”, klinkt het.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dirk Keymolen.
FOTO PHOTO NEWS Dirk Keymolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium