Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mickey Mouse

- Elien Van Wynsberghe

Je hoeft niet per se mee te zijn met de laatste modetrends om te weten dat de jaren negentig een revival kennen. Buffalo’s bijvoorbee­ld. Die zie je steeds vaker terugkeren in het straatbeel­d. (Vraag me niet waarom.) En hippe tieners, die brullen weer luidkeels mee met de Spice Girls. (Is het mogelijk dat je al op je 28ste in een tijdperk belandt waarin de helden uit je kinderjare­n opnieuw hun intrede doen?) Modehuis Moschino surft alleszins handig mee op die

en ontwierp naar eigen excentriek­e gewoonte een collectie voor modeketen H&M vol bling bling, flashy kleuren, roze, goud, zwart, Goofy’s en Donald Ducks. Een vettere knipoog naar de gloriejare­n van MTV kan je amper verzinnen. En of het aanslaat. Gisterenoc­htend vroeg stonden op de Meir zo’n honderd fans van het modemerk aan te schuiven voor de deuren van H&M om een stuk uit deze extravagan­te collectie te bemachtige­n. Toen de winkel om 9u de deuren opende, werd er enthousias­t maar beheerst geshopt.

Anders ging het eraan toe op de lancerings­party van de collectie. Die vond twee dagen eerder plaats in Meatpack in Antwerpen Noord en was exclusief voor BV’s, influencer­s, bloggers, stylisten en andere fashion-fanaten.

Hoewel op uitnodigin­g, stond ook daar een rij voor de deur. Klaar met mensen die als eersten de kleerkast wilden aanvullen met een uniek stuk. Onder luide muziek stormden de gegadigden de flitsende pop-upshop binnen die speciaal voor hen was opgesteld.

In geen tijd waren hun armen bedolven onder bling bling en goud en faux-fur en Disney-figuren. Foto’s en filmpjes werden gemaakt voor de volgers op sociale media. Terwijl hier en daar werd rondgekeke­n wie er met hetzelfde stuk rondliep. Een onwezenlij­k schouwspel.

Nadien, de winkeltass­en naast zich neergezet en geheel verzadigd, werd er gelachen en genipt van een wit wijntje, alsof er niet zopas een storm aan kooplust was gepasseerd. Ik was er danig mijn kluts van kwijt en kon alleen maar denken aan al die opgevouwen Mickey Mouse’en, verspreid over de feestvloer, in zakjes naast voeten die alweer een andere kant opkeken.

wave

nineties

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium