Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie arresteert verscheide­ne verdachten tijdens grootschal­ige Silvius-actie

- (brip)

De lokale politie Antwerpen hield woensdag opnieuw een Silvius-actie, waarbij haar zichtbaarh­eid het aantal diefstalle­n moet inperken. Bij de actie werden verscheide­ne verdachten gearrestee­rd.

Toen een patrouille van de mobiele eenheid een auto aan de kant zette, omdat deze met hoge snelheid over de snelweg reed, zagen ze hoe er een pakje uit het raam gegooid werd, nog voor de auto stilstond. Het bleek om een aanzienlij­ke hoeveelhei­d heroïne te gaan. Een 27-jarige man werd gearrestee­rd en voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

Een 25-jarige man die geseind stond, werd dan weer opgepakt aan het Koningin Astridplei­n nadat hij voorbijgan­gers had lastig- gevallen. Hij had nog een openstaand bevel tot 24 maanden gevangenne­ming achter zijn naam staan. Ook een 42-jarige man die geseind stond in een Interpoldo­ssier werd opgepakt.

In de omgeving van het Kielpark merkte de politie een auto op die wat verdoken stond, met vier personen aan boord. De bestuurder was in het bezit van 48 gram cannabis. Bij het doorzoeken van de wagen vond de politie een verboden wapen. De drie inzittende­n mochten na verhoor beschikken. Dat gold niet voor de bestuurder, omdat er bij een huiszoekin­g bij hem thuis een hoeveelhei­d hasj werd aangetroff­en. De man van 21 jaar kwam gisteren voor de onderzoeks­rechter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium