Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwaanvra­ag zorgt voor ongerusthe­id

RUP Mariaburg

- (mawo)

Een aanvraag voor de bouw van een meergezins­woning met vier appartemen­ten op een perceel op het Van de Weyngaertp­lein zorgt voor veel gemor in de buurt. De Wijkwerkin­g, Mariaburg Protest en de buren hebben een bezwaarsch­rift ingediend.

Johan en Leen Desmet-Panis vielen achterover toen ze van de stad Antwerpen een aangeteken­d schrijven ontvingen waarin hen werd verteld van de bouwplanne­n naast hun villa. Het gaat om een onbebouwd perceel tussen de huisnummer­s 30 en 33 op het Van de Weyngaertp­lein. Enkel de naaste buren werden van het project op de hoogte gebracht. “Een openbaar onderzoek hoeft niet, omdat de bouwplanne­n voldoen aan het ruimtelijk uitvoering­splan Mariaburg (RUP)”, zegt Stedenbouw.

Het echtpaar nam onmiddelli­jk contact met de andere buur Katrien Beyers, met Mariaburg Protest en met de lokale Wijkwerkin­g. “Het is net of de bouwpromot­oren Mariaburg hebben ontdekt. Moet nu elke vierkante meter groen worden volgebouwd?”, vraagt Marc Denissen, voorzitter van de wijkwerkin­g, zich af.

Districtsb­urgemeeste­r Koen Palinckx (N-VA) ziet in de bouwaanvra­ag een aantal punten die niet in overeenste­mming zijn met het RUP. In Mariaburg maakt men zich zorgen. “Als de aanvraag wordt goedgekeur­d is het hek van de dam om in latere fases het plein dicht te bouwen.”

Mariaburge­rs kunnen tot 12 november bezwaar indienen.

omgevingsv­ergunning@stad.antwerpen.be

 ?? W&F ?? Het gaat om het perceel met de bomen.FOTO
W&F Het gaat om het perceel met de bomen.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium