Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niet meer gewenst, maar wel aan de aftrap op de Bosuil

- (jve)

Lokeren uit, 18 april 2018. Dat was de laatste competitie­wedstrijd met Nicolas Lombaerts (33) aan de aftrap bij Oostende. De ex-Rode Duivel is sinds deze zomer niet langer gewenst aan de kust, maar is vanavond wel broodnodig op de Bosuil. Door drie afwezigen moet Lombaerts ondanks zijn vertroebel­de relatie met zijn club plots aan de bak tegen Antwerp.

Het blijft opvallend dat een speler met vier Russische landstitel­s en 39 caps bij Oostende totaal genegeerd wordt. Lombaerts mocht dit seizoen enkel invallen tegen Genk, op 12 augustus. In de beker stond hij dit seizoen aan de aftrap tegen Hoogstrate­n, waar hij uitviel met een hamstringb­lessure. In totaal verzamelde hij dit seizoen amper 127 minuten. Om sportieve redenen, heet het. Door de komst van Faes en de status van Tomasevic werden de plaatsen duur in de driemansve­rdediging van KVO.

Jaarsalari­s van één miljoen

Maar er is méér aan de hand. Lombaerts moest na het vertrek van Coucke zo snel mogelijk weg omdat zijn jaarsalari­s van ruim één miljoen euro het budget van de club gijzelt. Zelf weigerde hij afgelopen zomer zomaar ergens te tekenen. Lombaerts vertrok uiteindeli­jk niet en de club liet hem prompt weten dat hij niet op veel minuten moest rekenen.

Dat coach Gert Verheyen écht amper op hem rekent, werd nu pijnlijk duidelijk. Er waren maar liefst drie afwezigen nodig om Lombaerts nog eens aan de aftrap te krijgen. Door blessures van Bjelica en Tomasevic en de schorsing van Milovic kan Verheyen haast niet anders dan de ex-Rode Duivel opstellen.

Vertrek in januari?

Zelf trekt Lombaerts met een wrang gevoel naar de Bosuil. Dat hij dit seizoen nog geen volwaardig­e kans kreeg, steekt. Op Club Brugge zat hij vorige week dinsdag zelfs niet in de kern. Daarom blijft het de bedoeling om in januari een definitiev­e oplossing te zoeken. Er zouden volgens zijn entourage enkele pistes zijn in België en het buitenland, maar concreet zijn die nog niet. En voor Lombaerts zelf moet het totale plaatje kloppen. De West-Vlaming is niet geneigd om toegevinge­n te doen aangezien hij sportief op een zijspoor wordt gezet. Zijn contract loopt nog tot 2020 en een ontbinding van die overeenkom­st is geen optie, want Oostende heeft geen middelen om hem uit te betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium