Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lommel lijkt een beetje op het Beerschot van vorig seizoen”

- HUGO FRET

Nadat vorig weekend Roeselare op acht punten werd gezet, richten Alex Maes en Beerschot Wilrijk vanavond het vizier op Lommel. Mits een overwinnin­g kan er ook met de Limburgers een kloofje geslagen worden. “Wij pakten vorig jaar de eerste periode en kenden een terugval in de tweede periode. Dat moet nu net omgekeerd.”

Je voetbalde ooit voor Lommel, Alex. Heb je nog een band met die club?

“Nee, helemaal niet. Ik die periode

kende ik een dipje. Als jeugdspele­r van Standard behoorde ik steeds tot de nationale selecties van mijn leeftijd. Ik verliet Luik als beloftevol­le jonge speler en koos voor Willem II, maar daar kreeg ik weinig kansen. Tijdens de winterstop trok ik dan naar Lommel, maar ook daar speelde ik amper.”

2012-1013, red.)

Na een half seizoen maakte je toen de overstap naar Hades.

(in het seizoen

“Een warme familieclu­b, waar ik opnieuw plezier vond in het voetbal. Ik bloeide er weer open. Om mezelf verder te ontwikkele­n - niet enkel op voetbalgeb­ied - wilde ik bewust weg uit mijn omgeving. Ik ging bij Cappellen voetballen, en daar liep het bijzonder vlot. Met vijftien doelpunten en zestien assists trok ik de aandacht van Beerschot Wilrijk. Hier heb ik de klik gemaakt om toch nog iets trachten te bereiken in het voetbal. Ik tekende een contract voor drie seizoenen op het Kiel, het is mijn ambitie om progressie te blijven maken en ooit in

1A te spelen. We zien wel waar ik over drie jaar sta.” Lommel kwam onlangs met 1-3 winnen op het Kiel. Makkelijk wordt het dus zeker niet.

“Het is een sterk collectief. Die ploeg kan als nieuwkomer in 1B ook vrij voetballen. Ze zijn best vergelijkb­aar met het Beerschot Wilrijk van vorig seizoen.”

Is de Proximus League dit seizoen sterker geworden in vergelijki­ng met vorig seizoen?

“Ik zie weinig verschille­n met vorig seizoen. 1B is gewoon moeilijk omdat de reeks slechts uit acht ploegen bestaat. Vorig seizoen was Cercle Brugge de te kloppen ploeg, nu is dat KV Mechelen. Lierse was vorig seizoen de ploeg die ontgoochel­de tijdens de eerste periode, nu is dat OH Leuven. Wij pakten vorig jaar de eerste periode en kenden een terugval in de tweede. Dat moet nu omgekeerd.”

Het wordt wel steeds moeilijker om de tegenstand­er te verrassen in die tweede periode.

“Ploegen met een brede kern of die spelers kunnen brengen die in de eerste periode weinig of niet hebben gespeeld, kunnen dat wel. In onze kern is elke positie dubbel bezet. Na Nieuwjaar recuperere­n we jongens als Dudouit, Placca en Pietermaat. Er werd gekozen voor een project met talentvoll­e spelers met een groeimarge. Ook die jongens zullen sterker voor de dag komen.”

Over een brede kern gesproken: jullie hebben ook een brede technische staf. Zie je dat ook als een meerwaarde?

“Aanvankeli­jk hadden de spelers daar wel problemen mee. We wisten gewoon niet wat je aan wie kon vragen. Ondertusse­n is die duidelijkh­eid er wel en biedt die brede staf wel degelijk voordelen. Iemand voor de polars, de stilstaand­e fases, de taken in de verschille­nde linies .... Het was aanpassen voor de nieuwkomer­s, maar ook voor de blijvers, die plots werden geconfront­eerd met een andere manier van werken. De spelers moesten zich ook aanpassen aan elkaar. Zoiets vraagt tijd. Het voetbal dat we momenteel brengen, gaat duidelijk in stijgende lijn. Het is aan ons om dat met een goed resultaat in Lommel te bevestigen.”

Vermoedeli­jk elftal

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium