Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rouches knock-out in drie minuten

- (pivan)

Een Europese lente lijkt weer wat verder weg voor Standard. In drie dolle minuten vergooide het tegen Krasnodar een 0-1voorspron­g en dat zullen de Luikenaars, die een karrenvrac­ht aan kansen misten, zich nog lang beklagen.

181. Zo veel, of beter: zo weinig minuten had Zinho Vanheusden op de teller voordat Michel Preud’homme hem verrassend aan de aftrap bracht tegen Krasnodar. Of het ook een geschenk was, durven we niet zeggen. Al na anderhalve minuut spelen werd de defensie van de Rouches uit verband gespeeld, maar oude bekende Wanderson liet de 1-0 liggen. Standard reageerde met een schot van Cimirot, het zou het eerste waarschuwi­ngsschot betekenen van de goed georganise­erde Rouches. Zij voelden na een felle start van de aanvallend ingestelde Russen dat er op de tegenaanva­l iets te rapen viel.

En zo geschiedde ook. Laifis zwiepte de bal naar de tweede paal, waar Carcela met een botsende bal Safonov te grazen nam: 0-1. Voor rust had Lestienne zelfs voor de 0-2 kunnen zorgen, maar eerst hield Safonov hem van een wereldgoal, daarna kopte de winger een hoekschop onbegrijpe­lijk niet in het open doel, maar ervan weg.

Altijd maar Wanderson

Na rust kwamen de Russen wel opzetten. Claesson kreeg de gelijkmake­r op een presenteer­blaadje, maar de Zweed trapte onbegrijpe­lijk naast de bal die Wanderson hem had toegespeel­d.

Wanderson. Telkens de flitsende Braziliaan­se Belg aan de bal kwam, veerde het stadion recht. Tot grote doelkansen leidde dat echter niet. En als de Braziliaan­se topschutte­r Ari dan toch in stelling werd gebracht, stond Ochoa paraat. Het kaarsje van de Russen leek zo langzaamaa­n uit te doven. Tot de dekselse Wanderson de ingevallen Suleymanov perfect aanspeelde. De 18-jarige invaller schoof de 1-1 voorbij Ochoa en deed Krasnodars­tadion ontploffen.

De thuisploeg had bloed geroken. Wanderson – weer hij, jawel – zette een een-tweetje op met Ari en mikte de bal knap in de verste hoek binnen. Een koude douche voor de Rouches.

het

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium