Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De man met een plan

-

in hun organisati­e, in de planning van de renners. Als ik daar vandaag mee stop, dan breng ik de ploeg in de problemen. Mijn taak zal langzaam uitdoven. Tot eind juni ga ik nog vaak als ploegleide­r in de wagen van BahrainMer­ida zitten. Je zit in de buik van het peloton, ziet de actie. Dat is een pluspunt, ook voor mijn job als bondscoach. Daarna ga ik me nog met de organisati­e bezighoude­n en op het einde van het seizoen stop ik .”

Onder leiding van Broché is de wielerbond een tijdje geleden een nieuwe weg ingeslagen. En dat zint Verbrugghe.

“Er ligt een plan van A tot Z, van de allerjongs­ten tot de profs. Talentdete­ctie, renners opleiden en begeleiden: daar wordt werk van gemaakt. We doen op deze manier verder en ik zal mijn persoonlij­ke touch toevoegen. De organisati­e en communicat­ie tussen de coaches onderling moet vlekkeloos zijn. En als er veranderin­gen moeten gebeuren, zullen we die doen. Je moet ook goed samenwerke­n met de renners en hun ploegen, zodat ze bij de start van een kampioensc­hap op hun best zijn. De selectie zal ook duidelijk zijn. Met goede afspraken vooraf.”

Verbrugghe denkt

“Op papier ziet het er goed uit: 290 km, dat is in het voordeel van de Belgen. We gaan snel het parcours bekijken. Het zal erop aankomen om intelligen­t te koersen om nu ook eens die regenboogt­rui te pakken.”

al aan het WK

in

Yorkshire.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium