Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn seizoen zit er helaas nu al op”

Andreas Tindemans scheurt kruisband van knie en wacht operatie

-

Andreas Tindemans viel twee weken geleden in de wedstrijd tegen VC Herentals geblesseer­d uit. “Ik scheurde de voorste kruisband van mijn knie. Begin december word ik geopereerd. Ik hoop weer bij de groep aan te pikken tijdens de voorbereid­ing op het volgende seizoen”, zegt Tindemans.

De 20-jarige middenveld­er zal dit seizoen dus geen enkele wedstrijd met Kontich verliezen. “Het liep lekker en we speelden zeven matchen op rij zonder nederlaag. Helaas sloeg tegen VC Herentals na een uur spelen het noodlot toe”, blikt de pechvogel terug. “Ik ging met gestrekt been in duel en kwam heel ongelukkig neer. De noppen van mijn voetbalsch­oen bleven in het gras steken en door de duw van de vallende tegenstrev­er verdraaide ik mijn knie. Het verdict was heel zwaar, want de voorste kruisband bleek afgescheur­d.” “Begin december ga ik onder het mes. Vervolgens wacht me een lange revalidati­e. Mijn seizoen zit er helaas nu al op en dat is heel zuur”, baalt Tindemans.

Kontich zag in de laatste wedstrijde­n telkens een speler geblesseer­d uitvallen.

“Met De Bakker, Verstraete­n, Somers en mezelf missen we in elke linie een speler, maar de ploeg mag zich niet verschuile­n achter de afwezigen. We beschikken over een ruime kern en zullen tegen Branddonk voluit voor de zege gaan en proberen onze goede thuisreput­atie te bevestigen.” “De Kempenaars knoopten na een magere twee op vijftien tegen VV Duffel terug aan met een zege De spelers van Branddonk teren vooral op inzet en zorgen door hun gestalte op stilstaand­e fases voor veel dreiging. Wij gaan uit van de eigen sterkte en moeten op ons groot veld de duels vermijden door de bal vlot rond te tikken.”

“Het kan een mooi seizoen worden voor Kontich. Om de beleving en het gevoel met de ploegmaats te behouden, kom ik uiteraard elke thuismatch

(2-0, red.). supportere­n”, stelt de ongelukkig­e Tindemans, die vorig seizoen de overstap van KV Mechelen maakte en bij Kontich een basisplaat­s afdwong.

“Ik studeer handelswet­enschappen. Omdat ik herexamens had, miste ik de competitie­start. Na enkele wedstrijde­n stond ik terug in de basis en het liep vlot. Tot die ongelukkig­e fase in de wedstrijd tegen VC Herentals...”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Andreas Tindemans: “Begin december ga ik onder Vervolgens wacht me een lange revalidati­e.”het mes.
FOTO TOM GOYVAERTS Andreas Tindemans: “Begin december ga ik onder Vervolgens wacht me een lange revalidati­e.”het mes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium