Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fathi Tawerghi Haitham speelde nog in de Libische eerste klasse “Dankzij mijn tante speel ik in België”

- (lver)

Alberta Schilde gaat zondag op bezoek bij leider Kessel United. De Schildenar­en deden het voortreffe­lijk in de eerste periode en klokten af op twintig punten. Met het bezoek aan de leider volgt nu een nieuwe test. Net daarom is het jammer dat Alberta het nog een tijdje zonder zijn geblesseer­de sterspeler Fathi Tawerghi Haitham moet zien te rooien.

“Ik heb dit seizoen nog niet veel geluk gekend”, vertelt de ex-profspeler uit de eerste klasse in Libië. “We begonnen uitstekend aan de competitie en puurden uit de eerste drie wedstrijde­n negen punten. Ook ik was goed begonnen, want ik scoorde in die wedstrijde­n drie keer.”

Zijn derde doelpunt, dat hij tegen Maccabi nette, was echter ook het begin van de tegenslag. “Na een hoge voorzet kwam ik slecht neer op mijn rechtersch­ouder. Verder spelen was onmogelijk.”

Na een revalidati­e van vijf weken zat Tawerghi Haitham tegen Emblem voor het eerst weer in de kern. “Ik had op training alles meegedaan en volgens de dokter was ik fit om te voetballen. Alles verliep heel goed tot in de 86ste minuut.” Toen leek het wel of Murphy er zich mee kwam bemoeien. “Ik werd door een tegenstrev­er neergehaal­d en viel op dezelfde schouder. De pijn was niet te harden. In het ziekenhuis viel het verdict: een nieuwe operatie aan de schouder was noodzakeli­jk.”

Het straffe van de zaak: de 39-jarige aanvaller was daarvoor nauwelijks geblesseer­d. “Het is nu zo, ik kan de klok niet meer terugdraai­en. Na de winterstop hoop ik weer te kunnen voetballen. Ondertusse­n zal ik de hevigste supporter van Alberta Schilde zijn, want de ploeg ligt me na aan het hart.”

In Libië speelde Tawerghi Haitham in de hoogste klasse. Vraag is dan hoe zo’n speler bij een net opgerichte vierdeprov­incialer terechtkom­t.

“De regering in Libië laat nauwelijks spelers naar Europa vertrekken om te voetballen. Daarom zie je bijna nergens Libische voetballer­s, want men weigert om de papieren in orde te maken. Ik had het geluk dat een tante van mij in België woonde. Bij mijn aankomst in 2005 begon ik te voetballen in Mortsel en via enkele andere ploegen kwam ik drie seizoenen geleden in Schilde terecht. Tijdens het eerste jaar verloren we alles. Vorig seizoen was al beter en nu heeft onze nieuwe trainer Bart Van Dooren een uitstekend elftal van de groep gemaakt. Hopelijk krijgen we onze portie geluk nog en promoveren we.”

 ?? FOTO FASSEUR ?? Fathi Tawerghi Haitham.
FOTO FASSEUR Fathi Tawerghi Haitham.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium