Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geraken eindelijk voltallig”

Jeroen Kerstens heeft respect voor Kalmthout, maar geen angst

- WALTER PEERSMANS

Brasschaat maakt zich op voor de clash van de elfde speeldag in tweede provincial­e A. Want Kalmthout mag in de laatste twee wedstrijde­n van de eerste periode dan wel de periodetit­el hebben verspeeld, het blijft tot nader order de revelatie van dit seizoen in deze reeks. Met het 2-2 gelijkspel op GR Katelijne maakten Jeroen Kerstens en zijn maats van Brasschaat overigens ideale reclame voor de thuiswedst­rijd van zaterdagav­ond tegen Kalmthout.

Verdediger Jeroen Kerstens vindt het gelijkspel dat vorig weekend op GR Katelijne werd behaald een terechte uitslag. “De strafschop die de Mechelaars kregen en waar ze mee op voorsprong klommen, viel letterlijk uit de lucht, maar na een overtredin­g op mij stelden we gelijk”, aldus Kerstens. “Tegen een ploeg die vijf weken na elkaar niet had verloren, is een gelijkspel geen slechte uitslag. De wedstrijd verliep trouwens heel evenwichti­g.” Brasschaat bengelt met twaalf punten uit tien wedstrijde­n in de middenmoot, maar kan de punten met het oog op het behoud nog altijd best gebruiken. De kloof met het voorlaatst geklasseer­de Broechem bedraagt maar drie punten.

“Sinds de competitie­start presteren we vrij wisselvall­ig. Daar was de afwezighei­d van heel wat spelbepale­nde spelers niet vreemd aan. We geraken nu stilaan weer voltallig en kunnen dra over onze sterkste ploeg beschikken. Het voordeel is dat de vervangers hun waarde konden bewijzen. Ze lieten zien over welke kwaliteite­n ze beschikken”, stelt Kerstens. Het gepromovee­rde Kalmthout heeft zich na een schitteren­de start een hoge status aangemeten. Alleen verspeelde­n ze in de twee laatste wedstrijde­n de periodetit­el.

“We moeten alert zijn. Kalmthout zal zich willen herpakken en dat moeten we verhindere­n. Ik verwacht geen gemakkelij­ke wedstrijd. Ik zag Kalmthout zaterdag nog aan het werk tegen Zwijndrech­t. Ze presteerde­n heel sterk. Ik heb veel respect voor die club en haar spelers, maar geen angst. Bovendien liep ik school in Kalmthout. Mede daardoor ben ik extra gemotiveer­d en wil ik me laten gelden.” “Uiteraard willen we maar wat graag de winst in eigen huis houden. Daar hebben we ook de nodige kwaliteite­n voor. Dat we tot op heden toch al twaalf punten sprokkelde­n, moet ons vertrouwen geven om tegen Kalmthout een goed resultaat neer te zetten”, besluit Jeroen Kerstens.

 ?? FOTO SMB ?? Jeroen Kerstens: “Ik liep school in Kalmthout. Mede daardoor ben ik extra gemotiveer­d en wil ik me laten gelden.”
FOTO SMB Jeroen Kerstens: “Ik liep school in Kalmthout. Mede daardoor ben ik extra gemotiveer­d en wil ik me laten gelden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium