Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten vrank en vrij spelen”

Aartselaar­spits Beau Van Tongeren wil stunten tegen leider WilrijkJAS na povere één op twaalf

- (qvdb)

Na een magere één op twaalf wil Aartselaar zondag de punten thuis houden tegen leider Wilrijk-JAS. Aartselaar­spits Beau Van Tongeren staat al een aantal wedstrijde­n droog en hoopt daar dit weekend veranderin­g in te brengen.

“Het is ondertusse­n inderdaad alweer even geleden dat ik nog eens kon scoren”, bekent de 22-jarige aanvaller, die al vier doelpunten maakte. “Ik mik op een seizoensto­taal van vijftien goals, dus ik loop een beetje achter op schema. Daar wil ik dit weekend proberen veran- dering in te brengen. Dat we tegen de leider spelen, neemt voor ons wat druk weg. Het is vooral WilrijkJAS dat de ongeslagen reeks verder zal willen zetten. Aan ons om daar een stokje voor te steken.”

“Het zal een aangename wedstrijd worden, met twee ploegen die er vol voor willen gaan. Aan motivatie zal het bij ons in ieder geval niet ontbreken, want tegen de leider wil iedereen winnen.”

“Met één op twaalf vallen de resultaten de laatste weken misschien wat tegen, maar het voetbal dat we op de mat leggen, zit nog steeds goed. Enkel tegen Borsbeek hadden we een offday. Sinds Toon Spiessens vorig seizoen op Aartselaar arriveerde, zijn we op een andere manier gaan voetballen. Terwijl Aartselaar altijd bekend stond om zijn sterke verdedigen­de organisati­e en nogal snel de lange bal hanteerde, proberen we nu vaker van achteren uit op te bouwen. Daar betaalden we vorig seizoen met momenten leergeld voor, maar dit jaar kenden we een betere voorbereid­ing en dat zag je ook aan onze sterke start.” “We mikken op een plaats in de eindronde, al moeten we dan stilaan wel nog eens een reeks neerzetten”, aldus Beau Van Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium