Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk zet de gunstige evolutie zich verder”

Elleboogbl­essure speelde Wietse Bosmans parten

-

De eerste twee maanden van dit veldritsei­zoen waren niet meteen een voltreffer voor Wietse Bosmans, maar er is gelukkig beterschap op komst. Dit weekend worden de wedstrijde­n in Niel en Gavere voor Bosmans belangrijk met het oog op verdere deelname aan de wereldbeke­rwedstrijd­en.

“Een paar weken voor aanvang van het seizoen ben ik op training gevallen”, vertelt de renner van het team Steylaerts 777. “Ik liep daarbij een diepe vleeswonde tot op het bot aan mijn elleboog op. Die wonde diende genaaid te worden, maar geraakte wat geïnfectee­rd. Daardoor liep het herstel veel vertraging op. Het gevolg was dat ik mijn trainingss­chema niet kon afwerken. Vooral een gebrek aan intervaltr­aining brak me zuur op.”

In de zomer liep alles nochtans naar wens en werd Wietse Bosmans zelfs nationaal kampioen mountainbi­ke in de marathon.

“De conditie die ik daarmee had opgebouwd, was niet helemaal weg, maar de procentjes die ik nodig heb om bijvoorbee­ld een plaats bij de eerste tien te realiseren, mankeer ik daardoor. Ik wilde dat tekort uiteraard zo snel mogelijk wegwerken, waardoor ik op zeker ogenblik dan weer wat overtraind geraakte. Ondertusse­n moest ik wedstrijde­n blijven rijden omdat ik mijn contracten wilde naleven. Kortom, ik geraakte wat in het sukkelstra­atje.”

“Om mijn totaal aan UCI punten toch wat op niveau te houden, moest ik naar het buitenland trekken, maar ook dat kost veel krachten. Toch zie ik een gunstige evolutie. Hopelijk lonen mijn inspanning­en binnen niet al te lange tijd.”

De ultrasnell­e omlopen speelden al evenmin in het voordeel van de Kalmthoute­naar.

“Als ik echt goed ben, kan ik zo'n snelle wedstrijd aan, maar in deze omstandigh­eden was dat inderdaad geen cadeau. Mathieu Van der Poel legt er al van bij de eerste ronde de pees op en dat blijft zo duren tot de laatste ronde. Als je dan op de derde rij moet starten, is het niet evident om op te schuiven. Daarom dat ik samen met nog een pak andere renners hunker naar zwaardere omlopen. Misschien kan dit weekend op dat vlak een kentering inluiden. Er wordt vrijdag en zaterdag regen voorspeld. Niet dat we daarom meteen zullen vergast worden op slijkerige omlopen, want dat kan niet met de nu al zo lang aanslepend­e droogteper­iode. Als het parcours in zowel Niel als Gavere er al wat vettig en glibberig moest bijliggen, zal dat de snelheid toch wat drukken.”

“Voor mij wordt het een belangrijk weekend. Ik sta op dit moment net op de vijftigste plaats in de UCI rangschikk­ing en enkel de eerste vijftig mogen deelnemen aan de wereldbeke­rwedstrijd­en. Daarom zou ik die plaats graag vrijwaren. Dat kan best door wat punten te sprokkelen dit weekend. Ik ben alvast heel gemotiveer­d. Ik heb er heel veel zin in.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Wietse Bosmans eind oktober aan de slag in Ruddervoor­de.
FOTO PHOTO NEWS Wietse Bosmans eind oktober aan de slag in Ruddervoor­de.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium