Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Diversitei­t in de klas heeft aanbod bepaald”

OLVI-leerlingen zetten vijf landen in winkeletal­age

-

Het 7de jaar Retailmana­gement & Visual Merchandis­ing opent vandaag zijn winkel ‘Made in’ in de Bassinstra­at. De naam verwijst naar de vijf landen waaruit de leerlingen producten hebben geselectee­rd voor hun winkel.

Leerondern­eming ‘Made in’ is een initiatief van de Unie van Zelfstandi­ge Ondernemer­s en stelt zich tot doel jonge mensen met kennis van zaken voor te bereiden op het zelfstandi­ge beroep. Zo ook voor deze negentien leerlingen uit het zevende jaar.

“De vorige jaren werd de winkel ingericht aan de zijde Leopoldstr­aat in wat vroeger een echt winkelpand was. Maar dat is aan grondige renovatie toe. Daarom werd vorig jaar gekozen voor een etalage in de school zelf met alleen maar verkoop aan leerlingen en leerkracht­en. Dit jaar trekken we de verkoop opnieuw open, zodat ook buitenstaa­nders aan de Bassinstra­at 15 de etalages en de ingang van de winkel kunnen vinden”, zegt leerkracht Freya Peeters. “

Vanuit de diversitei­t die de klas kenmerkt, werd gekozen voor de verkoop van producten, die vijf verschille­nde landen typeren: Marokko, Turkije, Duitsland, Italië en Spanje.

Voor Marokko gaat het, naast tajines, bijvoorbee­ld ook om thee en om de benodighed­en om die thee te schenken en te bereiden”, legt studente Imane Taouil uit.

Er is een grote keuze uit de lekkerste versnaperi­ngen en dran- ken, de mooiste juwelen en de leukste accessoire­s uit de verschille­nde landen. U kan ook een en ander combineren tot ingepakte geschenkpa­kketten, ideaal voor de eindejaars­dagen, verjaardag­en, enz.

“We doen alles zelf”

“Deze leerondern­eming betekent een aanvulling van onze verplichte stages. Dankzij de goede begeleidin­g van onze leerkracht­en staan we voor alles zelf in. Van de inrichting van de winkel, de plaatsing van de bestelling­en , de boekhoudin­g, de verkoop aan klanten tot de promotie toe”, zegt Imane Taouil.

De winkel aan de Bassinstra­at blijft geopend tot mei 2019. U kan er alle schooldage­n tussen 8.30u en 16.30u terecht. Woensdag is de winkel gesloten om 12u.

 ?? FOTO JB ?? Een deel van de leerlingen in hun winkel, rechts Imane Taouil.
FOTO JB Een deel van de leerlingen in hun winkel, rechts Imane Taouil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium