Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Basisinkom­en

Het onvoorwaar­delijke basisinkom­en is een idee dat meer dan driehonder­d jaar oud is. Elke burger wordt voorzien van een basis, betaald door de belastinge­n. Of je daarnaast werkt, thuis zit, weinig of veel verdient, iedereen krijgt hetzelfde. Als elke Belg op dat niveau zit, maakt iedere euro gelukkiger, want je werkt voor de meerwaarde van je eigen leven. Het plafond is het ogenblik waarin geld een doel wordt.

PHILIP

Genieten van andere dingen

Je hebt geld nodig, maar gelukkig word je van de kleine dingen. Ik en mijn man werken allebei voltijds en hebben drie kinderen. Onlangs hebben we beslist dat ik mijn ouderschap­sverlof halftijds zal opnemen en het dus met minder zal moeten doen, maar ik voel nu al dat ik daar rustiger en blijer van zal worden. Want wat is er mooier dan de evolutie van je kinderen op de voet te kunnen volgen? Geef mij maar wat minder, ik geniet wel van andere dingen.

HELENA

Niets te kort

Ik werk bij bpost. Met mijn loon is er te weinig marge om alle leuke dingen te doen, maar ik kom niets te kort en heb nergens schulden, behalve dan één lening die ik mooi afbetaal. Niet alle dagen zijn even gemakkelij­k, maar al bij al ben ik wel gelukkig met wat ik heb.

GERT

Loterij winnen

Ik denk niet dat er voor mij een limiet op staat. De loterij winnen is als een droom voor mij. Een heel leven lang je zin doen, nooit wakker moeten liggen van rekeningen, enzovoort. Nochtans heb ik geen klein inkomen: als alleenstaa­nde

Geen extraatjes

Mijn man heeft een inkomen van 1.500 euro en ik een invalidite­itsuitkeri­ng van 1.000 euro. Dat is samen toch wel heel weinig. We moeten constant alles tellen, we hebben geen vakantie, geen extraatjes, niets. Met 5.000 euro in de maand zouden we beter kunnen eten, beter voor medicatie kunnen betalen,

wat sparen, eens op vakantie gaan en ons huisje renoveren.

SIMONNE

Aangenaam en onbezorgd

Een gezinsbudg­et van 6.500 euro per maand lijkt mij voldoende om een aangenaam en on- bezorgd (luxe)leven te leiden met een gezin dat bestaat uit man, vrouw en drie kinderen.

H. staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Gouverneur

De verkiezing­en zijn nog maar net achter de rug en we zien weer waar het om draait. Voor mij is de oplossing simpel: schaf de gouverneur af. Te veel postjes creëren alleen maar conflicten en een inefficiën­t bestuur, dat bovendien veel te duur is.

PATRICK BILCKE,

MARC LESAGE,

KONTICH

Oorlogsher­denking

Gisteren stond hier een mooie foto van een herdenking­splechtigh­eid in Londen ter nagedachte­nis van 72.000 vermiste soldaten bij de Slag aan de Somme. Het herinnert me aan de indrukwekk­ende plechtighe­id in Ieper, georganise­erd en betaald door de Engelse omroep BBC. Vanmorgen in ‘ons’ nieuws een interview met iemand van de West-Vlaamse toeristisc­he dienst, die het had over de stijging van het aantal overnachti­ngen door ‘oorlogstoe­risten’. Ik ben beschaamd te moeten vaststelle­n hoe weinig respect wij hebben voor de mogendhede­n die ons destijds ter hulp zijn geschoten.

BRASSCHAAT

 ??  ??
 ?? FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O ??
FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium