Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vuilbak of rechtszaak?

Onderzoek naar Bart De Pauw na 1 jaar afgerond

- (kbz, bpr, phu, cel)

Eén jaar nadat de bom barstte, is het gerechteli­jk onderzoek naar Bart De Pauw klaar. Achter de schermen is er sprake van een toenaderin­gspoging die een rechtszaak overbodig zou kunnen maken.

Het onderzoek werd grondig gevoerd. In de afgelopen twaalf maanden werd onder meer de telefoon van De Pauw afgetapt. Vorige maand nog vroeg Christine Mussche als advocate van een tiental vrouwen bijkomende onderzoeks­daden. Het is nu aan de procureur van het parket een eindvorder­ing op te stellen: seponeren of naar de correction­ele rechtbank. Vuilbak of rechtszaak, zo u wil.

Enkele vrouwen zouden intussen bereid zijn om hun anonimitei­t op te geven en zich burgerlijk­e partij te stellen als het tot een rechtszaak komt. Anderen willen geen openbaar proces waarin hun namen genoemd worden. In dat licht moet een toenaderin­gspoging tussen het kamp-De Pauw en het kamp-Mussche gezien worden, waarvoor op z’n minst al de aanzet zou gegeven zijn. Dat zou een rechtszaak overbodig kunnen maken. Tegelijk zou het ook een schuldbeke­ntenis van De Pauw kunnen inhouden, iets waar Mussche al hard op aandrong. In de afgelopen weken vroeg Bart De Pauw via zijn advocaat aan de onderzoeks­rechter om de verzegelde omslagen met de genoteerde vrt-klachten te kunnen inkijken. Een kwestie waarover de kamer van inbeschuld­ingstellin­g zich eind deze maand uitspreekt. Dat lijkt veeleer te wijzen op juridische berekening dan op nakende excuses. Als het Mechelse gerecht straks beslist dat het een rechtszaak waard is, zullen hun namen op z’n minst voor Bart De Pauw bekend zijn.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium