Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vader en zoon beschuldig­en elkaar

Verdachten van moord op Sara Laeremans blijven in de cel

- BART VAN DEN LANGENBERG­H

Glenn M. (27) uit Izegem heeft volgens zijn vader de moord op zijn ex Sara Laeremans (21) in Geel alleen gepleegd. Vader Patrice M. (52) bekende wel dat hij die bewuste nacht in oktober 2017 samen met zijn zoon aan het appartemen­t van Sara was. “Maar hij stond buiten toen ze werd omgebracht”, zegt zijn advocaat. Glenn M. blijft alles ontkennen.

Drie familieled­en zitten sinds vorige maand in de cel op verdenking van en medeplicht­igheid aan de moord op Sara Laeremans op 22 oktober 2017. Zij verschenen gisteren voor de raadkamer in Turnhout. Die verlengde de aanhouding van Glenn M. en zijn vader. De behandelin­g van het dossier van moeder Inge M. (46) is uitgesteld naar vrijdag 16 november.

Sara had op de bewuste dag afgesproke­n om met haar moeder te ontbijten. Maar om- dat de jonge vrouw niet opdaagde, trok haar moeder naar haar appartemen­t. Daar trof ze het gewurgde lichaam van haar dochter aan.

Wel meegereden

Haar ex-man Glenn M. kwam in het vizier, omdat de partners betrokken waren in een vechtschei­ding en het hoederecht over de kinderen nog niet geregeld was. De onderzoeke­rs verdenken Glenn M. van de moord op zijn ex, maar die ontkent dit. Hij beweert nog altijd dat niet hij, maar zijn vader die nacht in Geel is geweest.

Die vader, Patrice M., verklaarde echter dat hij samen met zijn zoon Glenn die nacht aanwezig was aan het appartemen­t van Sara in Geel. “Hij ontkent in alle toonaarden dat hij het slachtoffe­r om het leven heeft gebracht”, zegt meester Pieterjan Heremans namens Patrice M. “Hij is met zijn zoon wel meegereden naar Geel zonder het besef dat er iets te gebeuren stond. Hij is meegegaan omdat zijn zoon nog eens met Sara wilde praten. Toen Sara om het leven werd gebracht, stond mijn cliënt buiten. Maar hij is wel binnengero­epen door zijn zoon en daar heeft hij het levenloze lichaam aangetroff­en. Ze zijn daarna met de trein richting Izegem gereden.” De verklaring van Patrice M. gaat een stapje verder dan het verschaffe­n van een vals alibi aan zijn zoon.

“Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij andere strafbare feiten heeft begaan of dat er misschien een zekere vorm van medeplicht­igheid is, maar hij heeft het slachtoffe­r niet vermoord”, aldus de raadsman. “Hij is opgelucht dat hij zijn verhaal kan vertellen omdat hij daarmee in zijn maag zat.” De vader bevestigde ook dat zijn vrouw, Inge M., op het moment van de feiten wel thuis in Izegem was.

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Verdachte Glenn M.
FOTO BERT DE DEKEN Verdachte Glenn M.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium