Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee jaar cel voor Jean-Pierre Van Rossem

Gewezen beursgoero­e moet ook 390.000 euro betalen

-

Jean-Pierre Van Rossem (73) is veroordeel­d tot twee jaar gevangenis en moet 390.000 euro frauduleus geld ophoesten voor financieel gesjoemel. Alweer. Al is van die zogezegde verborgen spaarpot volgens hem nergens een spoor te bekennen.

Van Rossem slaagt er niet in om onder de radar te blijven van de financiële speurders. De gewezen beursgoero­e kampt na het Moneytron-schandaal nog altijd met een schuldenbe­rg van

20 miljoen euro, en het kleine appartemen­t waar hij nu woont, noemt hij een kruipkot. Maar volgens het gerecht is dat allemaal schijn, en schijnt bedriegt.

Acht jaar geleden al kreeg de witwascel van de politie verdachte transactie­s in de gaten op zijn rekeningen. Voor de speurders was het duidelijk: “Met wat hij verdiende kon hij het onmogelijk zo breed laten hangen. De honderden miljoenen van Moneytron zijn nooit gevonden. Nog verstopt op een Zwitserse rekening, zeker?” Nonsens, beweert Van Rossem. En het moet gezegd: van zijn gloriejare­n blijft er bitter weinig over, althans naar de buitenwere­ld toe. Maar zijn strijdvaar­digheid is Van Rossem nog niet kwijt. “Waar zijn de bewijzen”, sneert hij op Facebook. Hij lijkt voorlopig gelijk te krijgen. De verbeurdve­rklaring gebeurde bij equivalent. Zij kan dus dode letter blijven als het gerecht niets vindt om in beslag te nemen. Alleen die twee jaar cel zit Van Rossem dwars. Daar tekent hij dan ook beroep tegen aan.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium