Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan moeilijk kwaad zijn op mijn spelers”

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo is er niet in geslaagd de kloof met rode lantaarn Tubeke verder uit te diepen. De Kemphanen kregen voldoende kansen om minstens een punt te pakken, maar waren onmondig voor doel. De Brabanders toonden zich wel dodelijk efficiënt.

Een kloof van zestien punten, dat was voor Westerlo de inzet in het Stade Leburton. De thuisploeg begon dan wel aan de wedstrijd met 0 op 21, een makkelijke klus is een verplaatsi­ng naar Tubeke nooit geweest.

In een fletse eerste helft werd die theorie al snel in de praktijk omgezet. “We moeten Tubeke meteen het mes op de keel zetten”, had Stephen Buyl aangekondi­gd. Draaide dat even anders uit. Een ongeïnspir­eerd Westerlo kon voor rust de thuisploeg nooit in verlegenhe­id brengen. Slechts één keer kon het voor doelgevaar zorgen: Corstjens knikte tussen vier verdediger­s een hoekschop van Van Eenoo mooi in het hoekje, Defourny reageerde met een knappe reflex.

Westerlo was op dat moment al op achtervolg­en aangewezen. Ghandri kreeg een vrije trap onvoldoend­e weggewerkt, Agyiri profiteerd­e optimaal en klopte Van Langendonc­k met een halve omhaal in de verste hoek. In het slot van de eerste helft ontsnapten de Kemphanen aan erger.

Ander gelaat

Na de pauze toonde Westerlo een ander gelaat. Binnen de tien minuten waren de bezoekers drie keer gevaarlijk. Dewaele en Rommens botsten op de vuisten van Defourny, Gboho worstelde net iets te lang met het leer. Zo efficient Westerlo zich tijdens de laatste twee uitwedstri­jden toonde, zo onmondig was het gisterenav­ond in de zone van de waarheid. Ook Corstjens en Biset lieten nog de kans op de gelijkmake­r liggen.

En zo schoot Westerlo zichzelf in de voet. Aan de andere kant toonde Tubeke zich wel dodelijk trefzeker. Bij de eerste aanval was het meteen prijs. In een duel met Ghandri belandde het leer met een beetje geluk voor de voeten van Henry. De Fransman twijfelde niet: 2-0.

“We speelden geen goede wedstrijd, maar kregen wel voldoende kansen”, besefte bezoekend coach Bob Peeters. “Tubeke toonde zich wel efficiënt met twee doelpunten uit twee kansen en probeerde daarnaast het tempo uit de wedstrijd te halen. Ik had het gevoel dat mijn jongens daar- door een beetje geënerveer­d waren.”

Door de nederlaag ziet Westerlo Tubeke naderen tot op tien punten. Bovendien kampen de Kemphanen met een vormdip.

Peeters blijft er rustig onder. “Sinds ik hier ben, hebben de spelers mij al heel veel gegeven in de positieve zin. Nu het even wat minder gaat, kan ik dan ook niet kwaad zijn op mijn spelers. Dit is een periode waar we samen door moeten.”