Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit goed gevoel meenemen naar tweede periode”

Jorn Vancamp

- HUGO FRET

Jorn Vancamp besefte dat Beerschot Wilrijk ook in Lommel twee gezichten toonde. “We speelden een hele sterke eerste helft. Zoals de voorbije weken dwongen we veel kansen af en gelukkig scoorden we deze keer uit al die mogelijkhe­den twee doelpunten. Dat gaf ons een mooie bonus, maar we waanden ons door die voorsprong misschien iets te zegezeker. Na de vroege aansluitin­gstreffer in de tweede helft kreeg Lommel hoop en dat hebben we eigenlijk volledig aan onszelf te wijten. We hadden de partij sneller in een beslissend­e plooi moeten leggen. Al mogen we ook niet vergeten dat de doelman van Lommel zijn ploeg met een wereldsave in de partij hield. Als mijn schot binnenging, stond het 0-3 en dan was het boeken toe”, aldus Vancamp, die met veel vertrouwen

hoekschop geduwd zag worden. Even later lukte Lommel toch de aansluitin­gstreffer. Na weinig kordaat optreden van enkele verdediger­s schoot Vermijl de eerste Lommelse kans binnen: 1-2. De thuisploeg ging opnieuw in haar kansen geloven. Valcke kopte een kans over. Ook coach Vreven greep in. Hij verving met Tissoudali en Noubissi twee aanvallers door Grisez en Kasmi. Die laatste mocht op de rechterfla­nk aan het spelen is. “Ja, ik heb enkele goede wedstrijde­n op rij in de benen. Ik voel me fysiek top en het is leuk dat ik met zo’n ingestudee­rde corner ook bepalend kan zijn. Dat geeft een boost.” Intussen pakte KV Mechelen de periodetit­el na een achtste zege op rij. “Als je zo’n straffe reeks neerzet, verdien je die periodetit­el dubbel en dik. Wij moeten nog leren om 90 minuten hetzelfde niveau op de mat te brengen. Deze zege toont weliswaar dat we dicht bij de top aanleunen in 1B en dat gevoel moeten we meenemen naar de volgende periode. De laksheid moet eruit. Of we KV Mechelen dan achter ons kunnen houden? Ja, daar geloven we rotsvast in.” Vanzeir vervangen, die nu in de spits werd uitgespeel­d. Met slechts één doelpunt verschil op het bord bleef de spanning in de match. Lommel pompte ballen voor doel, maar Beerschot Wilrijk zorgde ook voor gevaar via een afgeweken schot van Kasmi en een kopbal van Van den Bergh. Vanzeir schoot een te korte terugspeel­bal in het zijnet, de stand wijzigde niet meer.