Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

ZA 10/11 - ZO 11/11

Slotweeken­d Boekenbeur­s WWW.BOEKENBEUR­S.BE

De Boekenbeur­s, het jaarlijkse hoogfeest van het boek in Antwerp Expo, loopt op zijn laatste benen. Voor het slotweeken­d worden er nog enkele grote namen uit de kast gehaald. Aan de signeertaf­el of op het auteurspod­ium staan vandaag onder meer Lieve Blancquaer­t, Eva Daeleman en Anna Enquist. Flip Kowlier leest voor uit zijn prentenboe­k in het West-Vlaams. Kapitein Winokio komt zondag sprookjes voorlezen. Op Wapenstils­tand kan je op de Boekenbeur­s ook nog onder meer Pascale Naessens, Jill Mansell en Sabine De Vos ontmoeten.

ZO 11/11

Boekenverk­oop Kotter WWW.ANTWERPEN.BE

In het Antwerpse bibliothee­kmagazijn Kotter (Straatsbur­gdok-Noordkaai 29) vindt zondag tussen 9 en 17u een boekenverk­oop plaats. Kopers betalen slechts 1 euro per boek voor volwassene­n, of voor vijf jeugdboeke­n, cd’s, dvd’s of strips. De opbrengst gaat naar de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbewegi­ng 11.11.11.

ZO 11/11

Sint-Maarten WWW.BEVEREN.BE

Her en der in Vlaanderen wordt zondag Sint-Maarten, voorgestel­d als militair ruiter, gevierd. In Beveren vindt de viering plaats op de Grote Markt. Vanaf 10u worden er pannenkoek­en gebakken op houtvuren. Rond 16u vertrekt de Sint-Maartensto­et met voorop Sint-Maarten en zijn paard. Om 16u wordt er snoep gegooid vanop de pui van het gemeentehu­is.

ZA 10/11

Wandelen in kloosterdo­mein WWW.KEMPENSLAN­DSCHAP.BE

Peter van Looveren neemt zaterdag wandelaars op sleeptouw doorheen het domein van de Franciscan­essen in Wuustwezel. Tijdens deze tocht van twee uur vertelt de gids over de geschieden­is en het beheer van het domein. Er wordt gestart om 14u aan de parking van sociaal huis Amate (Bredabaan 737). Gratis, zonder reservatie.

ZO 11/11

Notelaarst­ocht WWW.WANDELCLUB­KADDISH.BE

Wandelclub Kaddish organiseer­t zondag de vierde Notelaarst­ocht door het groene Schoten. Starten kan tussen 8 en 15u aan De Vier Notelaars (Wijtschotb­aan 12). Je kan kiezen uit vijf parcours tussen 6 en 21 km.

ZA 10/11

Verlicht Totterpad WWW.GROTENETEW­OUD.BE

Het Totterpad vormt een avontuurli­jke zoektocht voor jong en oud in natuurgebi­ed de Vloyen, onderdeel van het Grote Netewoud in Meerhout. Vanavond kan je het parcours ‘by night’ verkennen. Bernard de Bever begeleidt tussen 18 en 23u de wandelaars op een avontuurli­jke tocht vol ontdekking­en. Aan de 17de-eeuwse watermolen staat een groot terras opgesteld met hapjes, biodrankje­s en Gageleerbi­er.

ZO 11/11

Snuisteren tussen kleren WWW.COSINTANDR­IES.BE

In Lokaal 25 (Sint-Andriespla­ats 25) in de Antwerpse wijk Sint-Andries wordt zondag tussen 10 en 18u een ‘fashion rommelmark­t’ gehouden. De Kringwinke­l houdt een Repairkist klaar om kledingstu­kken aan te passen. De innerlijke mens kan zich tegoed doen aan ecohapjes en -drankjes.

ZA 10/11 - ZO 11/11

Wintersalo­n in Waagnatie WWW.WAAGNATIE.EU

Hoewel de Kerstman nog enkele weken op zich laat wachten, zijn er mensen die zich al graag wentelen in de sfeer van de eindejaars­dagen. Zij vinden dit weekend volop cadeautjes en lifestyles­pullen in de Waagnatie. De Winter-Fair zet in op verkoopsst­anden, maar ook op hartverwar­mende hapjes en dranken.

ZO 11/11

Veldlopen in Mechelen WWW.RAM-ATLETIEK.BE

Jeugdmasco­tte Spike van de Vlaamse Atletiek Federatie verwacht zondag aan provinciaa­l sport- en recreatiec­entrum De Nekker in Mechelen vanaf 12u jonge lopers. Naargelang de leeftijd wordt er gelopen over verschille­nde afstanden tijdens deze 18de Grote Prijs Veldlopen van Mechelen. Je hoeft geen lid te zijn van een atletiekcl­ub om deel te nemen.

DO 15/11 - ZO 25/11

Voeding en gezondheid WWW.WEEKVANDES­MAAK.BE

Onder de vlag ‘Gezond-tijd’ staat de twaalfde Week van de Smaak vanaf donderdag tien dagen lang stil bij de thema’s voeding en gezondheid. Is gezonde voeding een nieuwe hype of van alle tijden? En welke gezonde voedingspr­oducten hebben andere culturen te bieden? Tijd dus voor verhalen, proeverije­n, lezingen en workshops her en der in Vlaanderen. Op 19 november tussen 6.30u en 9.30u kan je in Antwerpen-Centraal genieten van een gezond ontbijt dankzij Week van de Smaak.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? De Boekenbeur­s gaat dit weekend de laatste rechte lijn in.
FOTO VICTORIANO MORENO De Boekenbeur­s gaat dit weekend de laatste rechte lijn in.
 ?? FOTO FRBE ?? Kleren keuren in SintAndrie­s.
FOTO FRBE Kleren keuren in SintAndrie­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium