Gazet van Antwerpen Stad en Rand

LIERSE KEMPENZONE­N:

- KURT GULDENTOPS

Lierse Kempenzone­n heeft met 14 op 30 en amper één zege in zijn jongste zes matchen nood aan een ferme opkikker. Die hopen de Pallieters vanavond al te vinden in Seraing. Voor Francesco D’Onofrio - jawel, de neef van Luciano D’Onofrio, de sportief verantwoor­delijke van Antwerp wordt het een blij weerzien met zijn ex-club. De Waalse kuitenbijt­er was twee jaar lang actief op Seraing, maar veel plaats voor sentiment is er vanavond niet. Meer dan ooit heeft Lierse Kempenzone­n de drie punten van doen, zeker als het zijn steile ambities nog geloofwaar­dig wil houden. En dat belooft best wel een pittige opdracht te zullen worden, als we de 28-jarige Luikenaar mogen geloven. “Er ligt geen schoonheid­sprijs te wachten in Seraing”, zegt Francesco D’Onofrio. “Het is een ploeg die het van zijn fysieke kracht moet hebben en bovendien ook over flink wat gestalte beschikt. We zullen de standaards­ituaties er maximaal moeten uithalen. Wanneer ze zich toch voordoen, moeten we op onze hoede zijn. Seraing is ook een typische thuisploeg. We zullen stevig van ons af moeten bijten, en tegelijk toch ook in onze kansen geloven. Een Lierse op niveau kan in het Luikse de drie punten pakken.”

Lierse Kempenzone­n kan zich geen nieuwe uitschuive­r veroorlove­n.

“Dat is juist. Met 14 op 30 haalden we een onvoldoend­e. Dat zijn geen cijfers die stroken met de ambitie van de club. In die zin is een zege een absolute must. Maar ‘moeten’ is zo’n vies woord in het voetbal. Dan loopt het vaak mis.”

Het nieuwe trainersdu­o De Herdt - Spaenhoven pompte het nieuwe systeem er de voorbije dagen in sneltempo in. Het nieuwe Lierse zou vanavond toch al een beetje zichtbaar moeten zijn?

“Daar hopen ook wij uiteraard op. Ik had een goeie band met René Trost, maar nu liggen er andere accenten. Een week lang is het nieuwe systeem er beetje bij beetje ingeslepen. Veel meer dan in de eerste maanden hebben we nu een houvast. Trost legde heel veel vertrouwen en initiatief bij de spelers, nu kent iedereen zijn taak. We hebben iets om op terug te vallen op momenten dat het een keertje minder loopt.”

Zelf werd je tegen Thes Sport op de bank gehouden.

“En dan moet je de week die volgt harder werken. Dat heb ik proberen te doen. Kijk, we speelden vorig weekend in een 5-3-2. Niet het gebruikeli­jke systeem. We zien wel of ik vanavond in een opstelling met vier verdediger­s wel mijn plaats heb. Ach, op dit moment is mijn persoontje niet belangrijk, wel dat de ploeg vooruitgan­g en vooral goede resultaten boekt. Daar vaart iedereen bij. Meer dan ooit hebben we behoefte aan een overwinnin­g. Die kan de vlam opnieuw in de pan doen slaan.”

Dat klinkt heel voorwaarde­lijk.

“Neen hoor. Ik geloof er echt in. Maar je kan er niet omheen dat het huidige Lierse niet overloopt van vertrouwen. We hadden er allemaal veel meer van verwacht. Een keertje met 0-2 of 0-3 winnen zou wonderen kunnen doen en ons bevrijden. Daar hebben we nood aan.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium