Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga niet veranderen om te veranderen”

-

De rust is teruggekee­rd bij Rupel Boom. Na een hectische week die afgesloten werd met een ongelukkig­e nederlaag tegen Deinze, hebben de Steenbakke­rs een nieuwe start genomen met Greg Vanderidt.

Zaterdag debuteert de nieuwe coach, die bij Rupel Boom de naar Lierse Kempenzone­n vertrokken Dave De Herdt opvolgt, met een verplaatsi­ng naar Geel. “Een moeilijke wedstrijd, want Geel is een ploeg die zijn punten vooral op eigen veld pakt”, weet Vanderidt. “Maar we gaan proberen om de draad weer op te pikken na twee opeenvolge­nde nederlagen. Die nul op zes heeft weinig sporen nagelaten in de groep. Thes en Deinze zijn misschien wel de twee sterkste ploegen van de reeks, dus is het geen schande om tegen hen te verliezen. En de prestatie op zich was telkens behoorlijk goed. Alleen moet je tegen zulke ploegen je momenten pakken en zeer efficiënt zijn en dat is niet gebeurd.”

Dat gebrek aan efficiënti­e is al heel het seizoen een pijnpunt. “Toch maak ik me daar niet te veel zorgen over. Een ploeg is pas ziek als ze geen kansen meer afdwingt. Rupel Boom krijgt elke week wel een aantal mogelijkhe­den. Die kansen afwerken is dan een volgende stap, maar dat komt wel. Ik merk dat er een gezond geloof in eigen kunnen is. Dit is een gretige groep die bereid is om hard te werken. De spelers hangen ook heel sterk aan elkaar naast het veld, dat merkte ik meteen. En dat is goed. Hoe beter de sfeer, hoe meer ze voor elkaar zullen doen op het veld.” Gaat er veel veranderen aan het systeem of aan de basisploeg? “Ik ga mijn eigen accenten leggen, maar het is niet de bedoeling om de boel compleet om te gooien. Ik zie heel veel zaken die al op punt staan, dus ik ga niet veranderen om te veranderen. We moeten in Geel wel de afwezighei­d van Put en Damblon opvangen en ik dien ook een keuze te maken wat de doelmannen betreft. Met Rausin is er recent een keeper bij gekomen en als ex-doelman weet ik dat zij nood hebben aan duidelijkh­eid. Je kan een doelman niet vergelijke­n met een veldspeler. Er kan er maar één spelen en er is een duidelijke rangorde nodig waar je niet snel van afwijkt. Maar ik ga daar open en eerlijk over zijn tegen hen. Dat zijn moeilijke knopen die je moet doorhakken maar dat hoort bij het vak van trainer.”

Ploegnieuw­s:

Kern:

 ?? FOTO KMS ?? Greg Vanderidt, de nieuwe trainer van Rupel Boom.
FOTO KMS Greg Vanderidt, de nieuwe trainer van Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium