Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

Het heeft een tijdje geduurd, maar sinds twee wedstrijde­n heeft Light Nwokoro zijn basisplaat­s als linksachte­r beet. Tegen Hoogstrate­n hoopt hij opnieuw aan de aftrap te verschijne­n. “Jelle Geenens is een stevige concurrent, maar het klikt tussen ons. We maken elkaar sterker”, zegt hij.

Light Nwokoro is een echt Berchempro­duct. Hij zette zijn eerste voetbalsta­pjes wel in het Katholiek Sportverbo­nd, maar als 8-jarige belandde hij bij Berchem Sport, waar hij alle jeugdreeks­en doorliep.

“Ik ben nu bezig aan mijn dertiende of veertiende jaar bij Berchem”, zegt Nwokoro. “Ik ben pas 21 jaar, maar zit al vier jaar bij de A-kern. Het is natuurlijk prettig om als jeugdspele­r te kunnen doorstoten naar het eerste elftal. Vorig seizoen verscheen ik dertien keer aan de aftrap. Matti Van Minnebrugg­en, onze vaste linksachte­r, was erg polyvalent en moest vaak depanneren op andere posities. Dat was mijn geluk. Zo kon ik heel wat ervaring opdoen.”

“Matti verliet de club, maar met Jelle Geenens kreeg ik er een stevige concurrent bij. Gelukkig klikt het tussen ons. We voeren een gezonde concurrent­iestrijd waarvan we allebei sterker worden. Zo tillen we mekaar naar een hoger niveau. In het begin van het seizoen koos de trainer voor Jelle. Dat was, zeker gezien mijn verleden bij Berchem, geen gemakkelij­ke periode voor mij. Je ziet je ploeg verliezen en je kunt zelf niets doen. Ik viel zelfs even naast de kern, maar ik heb nooit het hoofd laten hangen en ben steeds hard blijven werken. Daarvoor ben ik nu beloond. De trainer vond Jelle offensief iets sterker.”

Na de eerste thuiszege van vorig weekend tegen KFC Turnhout (2-0) staat Berchem voor een lastige uitwedstri­jd bij Hoogstrate­n. “Die overwinnin­g van zondag zorgde voor een boost. Het is aan ons om het positieve uit die match mee te nemen naar Hoogstrate­n. We zorgden voor diepgang, creëerden heel wat kansen, speelden collectief een degelijke partij waarbij de organisati­e er stond en we hielden de nul. We moeten wel efficiënt omspringen met de kansen. Hoewel een verplaatsi­ng naar Hoogstrate­n nooit een lachertje is, zijn we gesterkt en wijzen de neuzen weer in dezelfde richting. Bij Hoogstrate­n speelt onze exploegmaa­t Senne Van Dooren, terwijl onze doelman Cedric Brosens terugkeert naar zijn exclub. Aan motivatie dus geen gebrek.” Kern:

Bij onbetwist koploper Hasselt staat Cappellen voor de op papier lastigste opdracht van het seizoen. “Dat dachten we begin dit jaar ook bij de verplaatsi­ng naar Thes en we keerden toch maar mooi met een punt terug”, blijft Björn Joossens er rustig onder.

De Cappelse doelman vergeet er wel bij te zeggen dat hij zelf een aanzienlij­k aandeel had in het verdiend gelijkspel bij de latere kampioen. “In wedstrijde­n tegen de toppers van de reeks krijg je meestal de kans om je te onderschei­den omdat je vaak aan het werk gezet wordt”, weet Björn Joossens. “Of dat straks ook het geval zal zijn, is af te wachten.” “Tegen Hoogstrate­n stonden we goed in blok en dat we de nul konden houden, zorgt voor een positief gevoel. Daar kunnen we ons aan optrekken. Tegen een goede ploeg ga je trouwens automatisc­h een stapje meer zetten.”

“Dat Hasselt vorig weekend de eerste periodetit­el binnenhaal­de, kan in ons voordeel spelen. Mogelijk zorgt dat voor wat decompress­ie bij de Limburgers, waardoor ze de opdracht van vanavond wat lichter opvatten. Met welke ingesteldh­eid Hasselt op het terrein komt, maakt in feite niet veel uit. We zullen het toch zelf moeten doen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Light Nwokoro neemt een inworp.
FOTO TOM GOYVAERTS Light Nwokoro neemt een inworp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium