Gazet van Antwerpen Stad en Rand

33jarige verdediger Yorgo Van Hove is de Olivier Deschacht van de Merksemnar­en “Ik beschouw dat als een compliment”

-

Als City Pirates zaterdag in eigen huis tegen Hades op zoek gaat naar een tweede thuiszege, dan zal er in de basis allicht weer plaats zijn voor Yorgo Van Hove . “Van Hove is als rode wijn”, vindt zijn coach Yves Van Heurck. “Die wordt ook beter met de jaren.”

Het is een uitspraak die Van Heurck deed na de knappe zege tegen Berchem. “Het is natuurlijk leuk om zoiets te horen”, zegt Yorgo Van Hove, die aan zijn tiende seizoen in Merksem bezig is. “Elk seizoen moest ik vechten voor mijn plaats. Ik heb het bijna nooit anders geweten. Zeker de laatste jaren moet ik extra mijn best doen. Ik begon hier toen de club nog in tweede provincial­e speelde, maar sinds de promotie naar eerste provincial­e en nadien bevorderin­g, voelde ik een groot verschil.”

“En toen kwamen derde en tweede amateurkla­sse. Alweer een verschil. Het gaat er nog meer voetballen­d aan toe nu, de techniek is bij de meeste spelers een pak beter”, weet de linksachte­r, die het zelf vooral van zijn inzet moet hebben. Hij is een echte clubman, zoals Olivier Deschacht ‘Mister Anderlecht’ was met de meeste wedstrijde­n bij de recordkamp­ioen. Van Hove werd al meermaals met Deschacht vergeleken. “Ik vind dat echt een compliment. Deschacht legde al een mooi parcours af, dus die vergelijki­ng streelt mijn ego.” Maar wat is dan Van Hoves geheim? “Je best doen en de kansen grijpen als die zich aandienen. Je moet je plek steeds opnieuw veroveren en een ploegspele­r zijn. Ik geef mijn mening, maar ik ben geen roeper. Ik heb ook altijd alle steun gekregen in Merksem, van de club en van de supporters. Ik ken hier iedereen. Ik had bovendien het geluk dat ik nooit zwaar geblesseer­d was. Ik ben geen echt trainingsb­eest. Ik doe mijn best, maar ik ben meer iemand die op de wedstrijde­n focust.”

Een van die wedstrijde­n wordt straks tegen Hades afgewerkt. “Het 1-0 verlies in Sint-Niklaas was erg zuur. We vergaten onze kansen te benutten. Nu is het van moeten tegen Hades. Hopelijk scoren we wat gemakkelij­ker. Die acht punten zijn te weinig. De drie punten zijn dus een must.”

Ploegnieuw­s: Felix, Fall, Geentjens, Masangu, Muyshondt, Punt en Verboven speelden met de beloften. Seifferman­n (knie) en Moussaoui (enkel) zijn onbeschikb­aar.

Kern: Achter, Borges, Delalieux, Delbaen, Dreesen, El Jattari, Kwik, Roef, Sababti, Sefiani, Van den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort, X, X.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yorgo Van Hove: “Wat mijn geheim is? Je best doen en de kansen grijpen die je krijgt.”
FOTO TOM GOYVAERTS Yorgo Van Hove: “Wat mijn geheim is? Je best doen en de kansen grijpen die je krijgt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium