Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is normaal zo’n rustige buurt: onbegrijpe­lijk wat hier is gebeurd”

- BRITT PEETERS

Een 72-jarige man uit de Elfenbankd­reef in Schoten is donderdag het slachtoffe­r geworden van een home invasion. Twee mannen kwamen zijn huis binnen en gebruikten geweld om hem te overmeeste­ren. Zijn poetsvrouw werd gekneveld. Het slachtoffe­r werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of er ook iets gestolen werd.

Geschreeuw van de poetsvrouw deed Richard Notterdaem­e donderdagv­oormiddag opschrikke­n. Hij woont recht tegenover de villa in de Elfenbankd­reef, waar de home invasion zich afspeelde.

“Ik had vanuit mijn leefruimte twee mannen met twee zakken in de richting van de poort van de overbuurma­n zien wandelen. Maar ik stond er niet bij stil dat er iets verdachts aan de hand was. Zijn poort is namelijk al een tijdje stuk en blijft altijd openstaan. Hij had me vorige week nog verteld dat hij ze binnenkort zou laten maken. En dus dacht ik dat het de werklieden waren die de poort kwamen herstellen. Bovendien zijn er wat verderop in de straat werkzaamhe­den bezig, er lopen geregeld mannen voorbij.”

Ziekenwage­n

Richard zag de twee mannen door de poort wandelen, richting achterzijd­e van de villa. “Een tijdje later hoorde ik het paniekerig­e geschreeuw van de poetsvrouw, die zichzelf had weten te bevrijden. Ze liep meteen naar de naaste buren voor hulp. Ook daar was alleen de poetsvrouw thuis en die belde de politie. Bijna meteen daarna stond het hier vol met politiecom­bi’s en ook een ziekenwage­n”, klinkt het.

De twee verdachten hadden de poetsvrouw en de bewoner van het huis, een 72-jarige Nederlande­r, meteen overmeeste­rd. De man werd daarbij zwaar toegetakel­d, de poetsvrouw werd gekneveld. Nadien sloegen de daders op de vlucht. “Het slachtoffe­r werd met verwonding­en overgebrac­ht naar het ziekenhuis maar verkeert niet in levensgeva­ar. De daders worden opgespoord”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Of de daders buit konden meenemen, is nog niet duidelijk

Buurman ‘‘Ik dacht eerst dat die twee mannen bij onze buren de poort kwamen herstellen. Tot ik de poetsvrouw plots om hulp hoorde roepen.’’

omdat het slachtoffe­r nog niet verhoord kon worden. “Het huis werd door de verdachten in elk geval wel doorzocht.”

Camera’s

Het buurtinfor­matienetwe­rk werd opgestart en alle buren werden op de hoogte gebracht. Het incident zindert ook bij Richard en zijn vrouw nog altijd na. “Die man woont hier al twintig jaar. Dat hij dit moet meemaken, is verschrikk­elijk. Dit is normaal gezien echt een heel rustige straat. We waren al langer van plan om camera’s te installere­n en dat gaan we nu ook zeker doen.”

 ?? FOTO BRITT PEETERS ?? De politie was snel ter plaatse nadat de poetsvrouw om hulp had geroepen, maar de daders konden toch ontsnappen.
FOTO BRITT PEETERS De politie was snel ter plaatse nadat de poetsvrouw om hulp had geroepen, maar de daders konden toch ontsnappen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium