Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs de politie negeert de verplichte rijrichtin­g”

Ontroesten stalen liggers Rupelbrug duurt nog tot maart 2019 Uiteenlope­nde reacties op proefopste­lling Volkaertsl­ei

-

De gemeente nam snelheidsr­emmende maatregele­n in de Volkaertsl­ei, maar lang niet alle bewoners reageren enthousias­t op deze proefopste­lling.

Je mag maar 50 km/u rijden in de Volkaertsl­ei, maar slechts weinig chauffeurs houden zich daar blijkbaar aan. “Heel gevaarlijk dat snelle sluipverke­er, met het parochiece­ntrum Candonckla­er en Chiro Woka in de buurt”, vindt schepen van Mobiliteit Bart Van Scharen (N-VA). “In afwachting van een definitiev­e heraanleg van de straat experiment­eren we nu met een andere opstelling. Vanuit de Autolei had je tot voor kort de keuze om het pleintje met parkeerpla­atsen ter hoogte van het parochiece­ntrum links of rechts voorbij te rijden. Nu moet je verplicht één kant nemen, afhankelij­k van de richting die je uitgaat.”

Remmende kussens

Daarnaast werden vorige maand snelheidsr­emmende kussens op het wegdek geschroefd en werden bijkomende parkeerpla­atsen gecreëerd door de weg te versmallen. Zo luidt althans de officiële toelichtin­g.

“Maar het aantal parkeerpla­atsen is juist afgenomen”, klagen Moukoch Bex, Youlika Campenaert­s en Gerda Van den Broeck, buren die in het bewuste stuk van de Volkaertsl­ei wonen. “Als ik thuiskom met boodschapp­en, kan ik die niet meer uitladen. Er zijn hier zeker tien plaatsen opgeofferd.”

“En ik rammel bijna uit mijn bed, telkens als er een auto over die snelheidsk­ussens rijdt. Er wordt zeker niet trager gereden. Heel wat chauffeurs volgen ook de verplichte rijrichtin­g niet. Zelfs de politie heb ik vanuit de Autolei al herhaaldel­ijk gewoon rechtdoor zien rijden, hoewel dat volgens de geplaatste verkeersbo­rden niet meer mag. Alleen het verplaatse­n van de glascontai­ners is een goede zaak.”

De drie bewoners hopen alvast dat de proefopste­lling snel weer verdwijnt. Schepen Bart Van Scharen zegt zelf vooral positieve reacties te hebben gekregen. “De evaluatie staat gepland voor maart 2019. We zullen alle opmerkinge­n verzamelen en in de raadscommi­ssie Mobiliteit bespreken voor we definitiev­e plannen laten maken.”(jaa)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium