Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kijk uit, u wordt gefilmd

Camera’s op parking cultureel centrum, aan het Laar en bij sportcentr­um

- JEF WIJCKMANS

De gemeentera­ad heeft de politiezon­e Hekla de toestemmin­g gegeven om cameratoez­icht te houden op het grondgebie­d van Aartselaar. Naast drie camera’s van de zone koopt de gemeente zelf nog twaalf extra toestellen aan.

Eerder al had het gemeentebe­stuur aangegeven op verschille­nde plaatsen de veiligheid met cameratoez­icht te willen verhogen. Met de politiezon­e Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) werd nu een samenaanko­op van camera’s georganise­erd. In het Hekla-pakket zitten voor Aartselaar drie camera’s. Ze worden op de parking van het cultureel centrum, aan het Laar en in de buurt van het sportcentr­um geïnstalle­erd.

“Deze camera’s nemen voortduren­d beelden op. Die kunnen bij incidenten geraadplee­gd worden”, zegt burgemeest­er Sophie De Wit (N-VA). “Bij evenemente­n is ook livestream­ing mogelijk. Dat valt onder de bevoegdhei­d van onze politiedie­nst.”

Maar de gemeente wil een nog uitgebreid­er cameratoez­icht en bestelde intussen nog twaalf toestellen. Het gaat om hetzelfde type camera’s als bij de samenaanko­op, omdat dat type kan worden aangeslote­n op de software die de politiezon­e gebruikt.

“De eerste drie camera’s zijn al geleverd en worden

Burgemeest­er ‘‘We kunnen evenemente­n nu via livestream­ing volgen.”

eerstdaags geplaatst”, zegt de burgemeest­er. “Er komen ook bordjes aan onze toegangswe­gen die op het cameratoez­icht wijzen.” Het is de bedoeling om deze twaalf camera’s verplaatsb­aar te houden. “Dat biedt ons de mogelijkhe­id om ze bij evenemente­n of na klachten op de plaatsen waar we ze nodig achten in te zetten.” De gemeentera­adsleden gingen bij de stemming unaniem akkoord dat de politie vaste en mobiele camera’s gebruikt, zichtbaar en op Aartselaar­s grondgebie­d.

 ?? FOTO TOM NEBE/DPA ?? Er komen op verschille­nde plekken in Aartselaar camera’s. Twaalf modellen zullen verplaatsb­aar zijn en onder meer worden ingezet bij evenemente­n.
FOTO TOM NEBE/DPA Er komen op verschille­nde plekken in Aartselaar camera’s. Twaalf modellen zullen verplaatsb­aar zijn en onder meer worden ingezet bij evenemente­n.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium