Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herfstkamp­ioen Genk kan voor het eerst niet scoren

- MARNIK GEUKENS

Genk kroonde zich op speeldag vijftien tot de verdiende herfstkamp­ioen. Zonder toeters en bellen weliswaar, want de 0-0 in Moeskroen smaakte als een nederlaag. Uitgereken­d op het veld van de rode lantaarn kon een zichtbaar vermoeid Genk voor het eerst dit seizoen niet scoren.

Op het uur mocht Trossard zijn rentree maken ten koste van Zhegrova. Hij was al snel dicht bij de openingstr­effer, maar ook zijn schot miste het doelkader. Dat maakte drie op een rij, na een misser van Uronen en nadat Ndongala op aangeven van Pozuelo dé kans oog in oog met Butez voorlangs had besloten. Een voorbeeld dat Pozuelo zelf als nummer vier nog zou volgen.

Intussen bleef het aan de overkant opletten voor de steeds schaarser wordende counters. Uitblinker Vukovic was echter bij de pinken op een schot van Chibani, hij zag met Dewaest de rebound van Mohamed naast rollen.

Met Bryan Heynen gooide Philippe Clement in het slotkwarti­er zijn laatste troef op tafel. Het bedoelde slotoffens­ief bleef steken in de goeie bedoelinge­n, ook al werd de ene na de andere thuisspele­r geveld door krampen. De laatste poging van Trossard in de slotsecond­e vloog, u raadde het al, naast.

Uitgereken­d nummer laatst Moeskroen werd op de slotdag van de heenronde de eerste ploeg die de nul kan houden tegen de herfstkamp­ioen. Het is amper een smet op het schitteren­de herfstrapp­ort. Tien zeges en vijf gelijke spelen leveren een 35 op 45 op, de ongeslagen leider telt vier punten voorsprong op zijn eerste achtervolg­ers. Dat heet grote onderschei­ding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium