Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Pauw nekt ex-club

Zulte Waregem is na twee goals van flankspele­r weg van laatste plaats

- JOCHEN COOREVITS , GUILLAUME MAEBE

Een beetje op z'n Ronaldo's. Zo vierde Nill De Pauw zijn eerste doelpunt. Een ontblote bast en een schreeuw van jewelste. Het deed bijzonder veel deugd bij de aanvaller en bovenal: zijn goals bezorgden Zulte Waregem eindelijk een goed gevoel om de interlandb­reak in te duiken én de rode lantaarn is verdwenen. Ex-club Lokeren baalt.

In voetbal kan het snel gaan. Vorige week zat Essevee nog in zak en as na de scheidsrec­hterlijke dwalingen op bezoek bij STVV. Zaterdagav­ond beleefde de bank in de slotfase zowaar een delirium. Het degradatie­duel tegen Lokeren leek als een nachtkaars uit te gaan en af te stevenen op een mistroosti­g gelijkspel waar geen van beide ploegen iets mee zou opschieten in de klassering. Want de wedstrijd was verre van goed. Amper combinatie­s, amper kansen, typisch keldervoet­bal zeg maar.

Tot daar plots Nill De Pauw was die voor de verlossing zorgde. Uitgereken­d hij, tegen zijn ex-ploeg Lokeren, waarvoor hij meer dan 200 matchen actief was. Eerst poeierde hij een volley met links laag binnen en daarna volgde in blessureti­jd een subtiel lobje. Goed voor zijn eerste twee doelpunten in de competitie. De Pauw wilde voor de schrijvend­e pers niet reageren. Gelukkig deed hij dat wel voor televisie, omdat hij daartoe verplicht is. “Ik had van in het begin het gevoel dat het een gesloten wedstrijd zou worden. De match zou 90 minuten alle kanten uit kunnen. Tijdens de rust zeiden we tegen elkaar dat we onze organisati­e moesten behouden. Op een gegeven moment dacht ik dat we te veel ruimte weggaven en we waren niet zo gevaarlijk. Een beetje uit het niets maakten we de 1-0. Het was een moeilijke fase na een hoekschop voor ons. Ik ga niet zeggen dat het een lucky goal was, maar we voerden nog een een-tweetje uit. Dat lukt daar bijna nooit. Zodra ik de bal raakte, wist ik dat hij binnen ging.”

“Ik ben gewoon blij voor Essevee dat we deze wedstrijd winnend afsluiten”, zei De Pauw. “We zijn weg van die laatste plek. Aan de andere kant heb ik ook een beetje pijn in mijn hart dat ik Sporting Lokeren op die plaats trap. Dit was belangrijk voor onze ploeg, de club en de supporters. We verdienen meer dan die laatste plaats.”

Sollied filosofisc­h Filosofisc­h vatte Lokerencoa­ch Trond Sollied het verlies van zijn club bij Zulte Waregem als volgt samen:

“Life can be beautiful, but sometimes not so much.”

De Noor had tot dusver alle redenen om gelukkig te zijn nadat hij – we rekenen zijn rol achter de schermen tegen Anderlecht er graag bij – in zijn eerste twee partijen een knappe vier op zes pakte. Telkens met dezelfde elf. Hoewel Lokeren deze keer ook het beste begon, zat puntengewi­n er niet in. “Zij waren zeer efficiënt, dat kan gebeuren”, verklaarde Sollied. “We hebben nu twee weken om ons voor te bereiden op twee thuismatch­en. We zullen zien wat het opbrengt.”

“Ik had ook wel wat pijn in mijn hart dat ik Lokeren op die plaats trap.” Nill De Pauw Zulte Waregem

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium