Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zet een ex-speler bij de VAR”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Mooi weekend voor de Antwerpse ploegen: Antwerp, KV Mechelen, Beerschot Wilrijk, Lierse Kempenzone­n... Ze winnen allemaal. Knap. Antwerp in elk geval met een zeer zuinige zege tegen Oostende, dat is het minste dat je kan zeggen. Zeker niet hun beste match, verre van zelfs. Maar ze winnen opnieuw. Met hulp van de VAR, zonder discussie.”

“Ik snap de frustratie wel van zo’n Gert Verheyen, de coach van Oostende. Heel dat VAR-systeem, het blijft elke week weer rammelen. Misschien is het een optie om naast scheidsrec­hters ook een ex-speler of zo mee

‘in het busje’ te steken. Om toch wat meer feeling te hebben met het voetbalspe­l, want ik mis dat gevoel toch in veel beslissing­en. Die penalty van Cercle tegen Waasland-Beveren gezien? Dat is toch om te huilen?”

“Maar goed, Antwerp haalde er profijt uit, misschien als compensati­e voor de beslissing­en tegen Genk? Maar met of zonder VAR: dit Antwerp zet zich alsmaar steviger mee in het koppeloton in eerste klasse. Met vier staan ze daar nu: Genk, daarna Antwerp gelijk met Club Brugge en Anderlecht op één punt.

Sint-Truiden, verrassend knap wat Marc Brys daar neerzet trouwens, volgt op de vijfde plek al op zeven punten van Antwerp. De zesde en zevende, AA Gent en Standard, staan al op acht punten. Charleroi daarna al op elf punten.”

“Waar eindigt dit, hoor je de fans van Antwerp hardop denken. Het ziet er alleszins goed uit, zeker met hun resterend programma voor de winterstop. Gent en Club Brugge uit, dat wel, maar voor de rest allemaal haalbare kaarten. Ik ben benieuwd. Maar nu eerst de interlandb­reak, het zal sommige spelers goed doen. Bölöni kiest toch altijd voor dezelfde acht à negen spelers, die kunnen nu even bijtanken. Zoals een Refaelov of de duidelijk vermoeide Rodrigues. En Mbokani, die nu al twee keer scoort, kan nog wat aan zijn scherpte werken.”

“In 1B is KV Mechelen sinds vrijdag de verdiende periodekam­pioen. Wat een parcours hebben die mannen afgelegd: acht opeenvolge­nde zeges, met de beker tegen Antwerp erbij zelfs negen op een rij. En twee tegengoals. Chapeau! Wat een sterke machine is dit KV geworden. En dan ben je meteen de topfavorie­t om ook de tweede periode te winnen en zelfs geen finaleweds­trijden te moeten spelen. Want in tegenstell­ing tot hun grootste concurrent­en heeft KV een superbrede en goede kern. Schorsinge­n, blessures, de zware velden die er nu aankomen... In elke linie heeft Vrancken genoeg kwaliteit om te vervangen of te wisselen. Kan bepalend worden.”

“Pas op, de strijd is nog niet gestreden hoor. Ik verwacht véél meer tegenstand van Union en Beerschot Wilrijk. Ja, zelfs Roeselare of OHL gaan meedoen. Die tweede periode is een nieuwe competitie, hé. Alles start opnieuw van nul. Wie volgend weekend goed uit de startblokk­en kan schieten, is misschien ineens vertrokken. Vooral van Beerschot Wilrijk verwacht ik nog iets extra. Ze eindigden toch op gelijke hoogte met Union, met een mooie 24 punten. Als ze in de tweede periode geen domme punten meer laten liggen - vooral op verplaatsi­ng - en zich sterk maken in de toppers, spelen ze opnieuw mee. Zeker weten. Vergeet niet dat er daar nog stevige spelers uit blessure kunnen terugkeren, zoals Placca, Pietermaat en Dudouit.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium