Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goed voetbal, maar te weinig efficiënti­e

-

Halfweg de competitie telt Westerlo zeven punten meer dan

vorig seizoen. De Kemphanen kunnen

dus terugblikk­en op een goede eerste

ronde en mogen blijven dromen van Play-off 2. Al zal het in

de tweede ronde dan wel efficiënte­r moeten

worden. Maar dé vraag is: blijft coach Bob Peeters? Zeker nu

Waasland-Beveren aan zijn mouw trekt... STERKTES Voetballen­d vermogen

Het parcours dat de Kemphanen de laatste weken hebben afgelegd, was niet altijd even oogstrelen­d. Tegen Lommel en Roeselare en pakten ze zes punten, maar aantrekkel­ijk was het voetbal niet. Ook tegen KV Mechelen en Tubeke was het te wisselvall­ig. Toch mag Bob Peeters - sinds gisteren in de belangstel­ling van Waasland-Beveren - tevreden zijn over het geleverde voetbal van de voorbije maanden. De Kempense coach kiest voor verzorgd voetbal over de grond en heeft daar met Van Eenoo, Abrahams en Buyl enkele uitstekend­e pionnen voor. De Zuid-Afrikaan kende een uitstekend­e start, maar kent nu een dipje. Buyl zit nog niet op het niveau van vorig seizoen. “We moeten voor de voetballen­de oplossing blijven kiezen”, vindt Peeters.

Vast systeem

Sinds de uitwedstri­jd op Tubeke begin dit jaar heeft Bob Peeters voor een vast systeem gekozen met drie centrale verdediger­s. De spelers hadden het daar in het begin nog moeilijk mee, maar intussen weet iedereen perfect wat er van hem wordt verwacht. Met kleine wijziginge­n probeert Peeters de tegenstand­er toch te verrassen. “Al is dat in een reeks waarin iedereen elkaar zo goed kent, niet gemakkelij­k.”

ZWAKTES Efficiënti­e voorin

De start van Westerlo was uitstekend. Halfweg de eerste periode stond het nog helemaal bovenaan. Met dank aan de tot dan vlot scorende Naessens en Abrahams: dertien goals in de eerste zes wedstrijde­n. Sindsdien zitten de kanonnen zonder munitie. Amper drie goals in acht matchen, waaronder één strafschop. Zo hou je het bovenaan niet vol. Nochtans kreeg Westerlo in bijna elke wedstrijd voldoende kansen om te scoren. “Alleen vergeten we onze momenten te pakken”, stelt Peeters vast. “In een reeks waarin het zo dicht bij elkaar ligt als in 1B, maakt dat het verschil.”

Efficiënti­e achterin

Ook op defensief vlak scoort Westerlo niet hoog op het vlak van efficiënti­e. Eind vorig seizoen vielen de clean sheets als rijpe appels uit de bomen, dit seizoen moest Koen Van Langendonc­k tien speeldagen wachten op de eerste wedstrijd zonder tegengoal. Opmerkelij­k: de tegenstand­er krijgt op KV Mechelen na - niet altijd meer kansen, maar maakt ze wel af. Vaak na een foutje in de Kempense verdedigin­g. Toch wijst Peeters zijn verdediger­s niet met de vinger. “Vaak is het iemand anders die in de fout gaat. Daar kan

KANSEN Evenwicht in 1B

je weinig aan doen”, constateer­de hij al eerder. Na de nederlaag op Tubeke klonk het zo: “Sinds ik hier ben, hebben de spelers mij al heel veel gegeven in de positieve zin. Nu het even wat minder gaat, kan ik niet kwaad zijn.”

Halfweg de competitie staat Westerlo - afhankelij­k van het resultaat in de inhaalweds­trijd tussen OHL en Lommel - nog op een plaats die recht geeft op een PO 2-ticket. “Wij kijken in eerste instantie naar de kloof met Tubeke, maar we mogen nu ook de ambitie hebben voor die top vier”, klinkt het in ’t Kuipje. Zelfs nu de kloof met Tubeke is teruggesch­roefd tot tien punten, moet er voldoende rust in de rangen zijn om zonder druk aan de tweede ronde te beginnen. Bovendien is het niveau in 1B - op KV Mechelen en Union na, tegen beide ploegen pakte Westerlo 0 op 6 - evenwichti­g genoeg om in iedere wedstrijd puntenwins­t te mogen ambiëren.

GEVAREN Blijft coach Bob Peeters?

Afgelopen week moest Naessens nog met spoed geopereerd worden aan een bloeduitst­orting in het bovenbeen. De afwezighei­d van de topschutte­r - die minstens een aantal weken aan de kant staat - beperkt Westerlo in zijn offensieve mogelijkhe­den. Gboho, Abrahams en Buyl zijn vooral kleine en vinnige aanvallers. Een krachtige spits heeft Peeters momenteel niet in zijn rangen. Petrov zou die leemte kunnen invullen, maar weegt voorlopig te licht.

Maar dé vraag die iedereen zich momenteel stelt in ’t Kuipje, is of Bob Peeters komend weekend nog in de Westelse dug-out zal zitten...

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium