Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verdiende zege doet heel veel deugd”

Een strafschop­doelpunt voor de pauze, een rebound na de rust. Het was zaterdag in Seraing het avondje van Yoni Buyens. Op een moment dat de nood heel hoog was, stond de routinier op.

- KURT GULDENTOPS

Na een fletse 6 op 18 scheen de zon zaterdagav­ond in de lastige uitmatch bij Seraing toch opnieuw een beetje op Lierse Kempenzone­n. Met dank aan Yoni Buyens. De middenveld­er tekende voor beide goals in het Stade du Pairay en smoorde op die manier een nakende crisis op het Lisp in de kiem.

Driepunter

“De overwinnin­g was het allerbelan­grijkste. We hadden zaterdag absoluut drie extra punten nodig”, wist ook Buyens. “Maar de manier waarop we de zege in Seraing hebben behaald, doet heel veel deugd. We speelden een sterke eerste helft, waarin we veel meer dan de 1-1 aan de rust verdienden.”

“Na de pauze verliep het evenwichti­ger, maar bleven de betere kansen toch voor ons. En dus valt er heel weinig op deze driepunter af te dingen, vind ik. De zege is verdiend en doet heel veel deugd. Het was van groot belang om de aansluitin­g met de eerste vier plaatsen in het klassement te behouden. Dat is ons gelukt. We hebben met deze prestatie een heel mooie basis gelegd.”

Rust

De zege in Seraing brengt meer dan ooit wat rust in Lier. Met nog maar één thuiszege op het rapport en een magere 14 op 30 in de boeken kon enkel winst de gemoederen bedaren.

“Je voelde inderdaad dat er wel wat elektricit­eit in de lucht hing”, weet Buyens. “Niet onlogisch. Het bestuur voerde nog maar net een trainerswi­ssel door en dan verwacht je uiteraard enig effect. Tegen Thes Sport was de tijd heel kort, maar in Seraing kleurden we bij momenten zeker binnen de lijnen van wat de sportieve staf verlangt. Het nieuwe systeem moet er uiteraard nog verder ingeslepen worden, maar we mogen toch wel tevreden zijn. Met deze zege hebben we opnieuw wat tijd gekocht. We kunnen nu terug een week lang verder bouwen met de zoete smaak van een overwinnin­g in het hoofd.”

Vertrouwen

Geen durf, geen lef, geen vertrouwen. Het was de conclusie na de 0-2-nederlaag tegen Thes Sport vorige week. Maar in Seraing lieten de Pallieters wel opnieuw de spierballe­n rollen en liep de groep met de borst vooruit. “Klopt. Het verschil met vorige week was heel groot”, had ook Yoni Buyens opgemerkt. “We begonnen ook goed aan de partij en speelden in ons nieuwe keurslijf bovendien als een hecht blok. Dat gaf de groep een comfortabe­l gevoel. Je had negentig minuten lang de indruk dat ons plannetje klopte en dat iedereen wist perfect wat er van hem werd verwacht. Die duidelijkh­eid zorgt voor rust in de hoofden van de spelers. We winnen en pakken drie punten. Dat zorgt sowieso nog voor een extra boost naar zaterdag toe. Ik heb het gevoel dat het geloof helemaal terug is.”

En dan nu… bevestigen

Lierse Kempenzone­n mocht zaterdagav­ond nog even nagenieten van zijn erg deugddoend­e overwinnin­g. Maar vanaf vandaag moet het vizier op RWDM. Zaterdag wacht de Pallieters de opdracht om te bevestigen op het eigen Lisp. “Dat is een absolute noodzaak, want met amper één zege in zes thuismatch­en hebben we onze aanhang nog niet verwend. Borduren we verder op deze prestatie, dan komt het zeker goed met dit Lierse. De huidige trainersst­af heeft in het verleden al voldoende bewezen dat hun manier van werken zijn vruchten afwerpt. Het is aan ons om dat komende zaterdag om te zetten in een klinkende thuiszege tegen RWDM.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium