Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasja kan voorsprong in Hasselt niet vasthouden

- (midc)

Sasja heeft bij Hasselt geen verlengstu­k kunnen breien aan de spectacula­ire winst van vorige week tegen Aalsmeer (30-29). De Hobokenaar­s leidden even na rust wel met 13-17, maar dat was niet voldoende om punten mee naar huis te nemen. Uiteindeli­jk verschenen er 29-25-cijfers op het scorebord.

Na een lastige blessure groeit Aaron Vandewoest­yne langzaam

maar zeker naar zijn betere vorm toe, maar ook hij kon Sasja niet opnieuw op het goede spoor krijgen.

“Meteen na rust (13-13) sloegen wij een kloof van vier punten, maar vervolgens moesten we toezien hoe de thuisploeg even snel terugkwam. Op cruciale momenten draaide het bij ons vervolgens zowel aanvallend als verdedigen­d vierkant. In het slotkwarti­er bleef de thuisploeg baas en gingen bij ons de kopjes hangen. Jammer, want er zat

ongetwijfe­ld meer in.” Woensdag tegen leider Bocholt

“Woensdag krijgen wij, in een vooruitges­choven wedstrijd van de negende speeldag, leider Bocholt over de vloer. De NoordLimbu­rgers starten als huizenhoog favoriet, maar dat betekent zeker niet dat wij kansloos zijn. Wie tegen Aalsmeer kan winnen, kan op papier elke andere ploeg in de BeNeLeague aan. Bocholt moest zaterdag tegen Lions zijn eerste puntje afgeven (31-31) en is duidelijk vermoeid. Onze traditione­le mindere periode overleven en een hele wedstrijd in eigen kunnen blijven geloven moet voldoende zijn om opnieuw voor een verrassing te zorgen.” Voor Sasja speelden en scoorden: Theyssens, Govaarts en Schonkerde­n in doel. Jacobs 8, Salmi 4, Kostic, en Vandewoest­yne 3, Van Ransbeeck, Gijs en Mathijs 2, Roelants 1, Luypart, Stulens Geens en Glinkowski.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium