Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roeselare grijpt eerste trofee

-

Na een meer dan genietbare partij tussen regerend landskampi­oen Maaseik en bekerhoude­r Roeselare mocht de Supercup in de WestVlaams­e trofeeënka­st. De mannen van coach Vanmedegae­l toonden zich extra geprikkeld door een moeilijke aanloop.

De eerste clasico – wees gerust, er volgen er nóg flink wat – bood de respectiev­elijke coaches de gelegenhei­d om de paraatheid van hun manschappe­n te peilen in afwachting van hun openingsdu­el in de Champions League. Dat er meteen een trofee aan vast hing, was graag meegenomen. Een plastieken beker die straks in het niets verdwijnt naast de echte cup en de landstitel, maar ondertusse­n niet minder welgekomen.

Hoe dan ook werd er van meetaf aan stevig gebikkeld, ook al waren die van Roeselare na hun zaterdagav­ondmatch in Achel pas na tweeën in bed geraakt. Uiteindeli­jk toonden de West-Vlamingen zich nog het gretigst en viel er niet af te dingen op hun overwinnin­g.

“We wilden inderdaad absoluut winnen”, beaamde Matthijs Verhannema­n, een van de Roeselaars­e uitblinker­s, wiens echtgenote Yana De Leeuw even voordien de beker had gepakt met Asterix. “Misschien vooral omdat de voorbereid­ing allesbehal­ve ideaal verliep, stonden we mentaal op scherp. En dat was er aan te zien. Ik vond ons heel stabiel in de receptie. Dat was de sleutel van de partij. Maaseik heeft een paar mannetjes die risico durven te nemen aan de opslaglijn. Toen bleek dat ze ons daarmee geen pijn konden doen, begonnen ze fouten te maken.”

“Alle respect voor hen”, klonk het bij een ontgoochel­de Maaseikcap­tain Jelle Maan, die het overigens niet begrepen had op de organisati­e. “Dat was klote. Een beker zomaar tussen de competitie gepropt. Geen tv, geen videochall­enge: dit verdiende beter. Maar uiteraard doet het niets af aan de verdienste van Roeselare.

Integendee­l. Dat zij in die omstandigh­eden nog zo goed speelden, terwijl wij ons niveau

niet haalden: chapeau.” Setstanden: 22-25, 21-25, 22-25. PAUL DE KEYSER

 ?? FOTO VDB ?? Roeselare heeft zijn eerste prijs(je) van het seizoen beet. Kapitein Hendrik Tuerlinckx showt hem maar wat graag aan de supporters.
FOTO VDB Roeselare heeft zijn eerste prijs(je) van het seizoen beet. Kapitein Hendrik Tuerlinckx showt hem maar wat graag aan de supporters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium