Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is krasselen, maar we gaan niet doemdenken”

T2 Serge Flumens ziet City Pirates zwaar onderuitga­an tegen uitgekookt Hades

- STIJN DRUANT

City Pirates, zonder hoofdcoach Yves Van Heurck op de bank, blijft in de hoek waar de klappen vallen. Met het mes op de keel moesten de Merksemnar­en thuis afstand nemen van Hades, maar het werd niet minder dan een calvarie tegen de Limburgers, die kwamen demonstrer­en wat het woord ‘efficiënti­e’ inhoudt.

Acht punten had City Pirates voor het bezoek van Hades. En al probeert iedereen in Merksem de druk weg te houden, tegen de Limburgers moest er dus worden gewonnen. Zonder T1 Yves Van Heurck in de dug-out, want de coach moest voor zijn trainerscu­rsus de wedstrijd tussen Geel en Rupel Boom gaan bijwonen. Diens - geschorste - assistent Serge Flumenscoa­chte de ploeg vanop de tribune. “We startten veel te mak, ook in de duels”, zegt Flumens. “Voor rust zag ik vooral weinig grinta, ook tijdens de tweede bal. Voorin hielden we de bal ook niet vast. Al lag er best wat ruimte op de flanken, wij zijn door het centrum blijven spelen, met veel balverlies en onzuivere passing”, somt Flumens de manco’s op. “Tijdens de rust heb ik de jongens gezegd dat alles begint met grinta. Nadien was de ruimte er weer, en het was beter, dat zeker”, verwees de T2 na enkele verschuivi­ngen en de inbreng van Borges. “Hij was goed, maar noemenswaa­rdige kansen volgden er niet. En als we in de zestien kwamen, was ook daar te weinig grinta. El Jattari had moeten scoren, maar we maakten de verkeerde keuzes op de cruciale momenten. Dat miste ik, zeker tegen een ploeg waartegen je weinig kansen krijgt. Jammer, want we trainden erop. Ik miste scherpte in de beide backlijnen.

Vreemd, want tegen Berchem en Cappellen (wedstrijde­n die zes op zes opleverden, red) ging dat wel goed”, aldus Flumens, die aanvoerder Kwik al aan de rust wisselde. Het kind van de rekening? “Nee, dat is zwaar overdreven. Maar Yarrith trainde minder door ziekte en hij vond de ruimte niet.”

En zo zit City Pirates aan nul op zes, met nog steeds maar acht punten steekt het diep in de kelder. “Het zal krasselen blijven, ja, maar ik ben geen doemdenker. Met onze kwaliteite­n is en blijft het te weinig wat we brengen. Bepalende spelers als Sababti en Van Zantvoort blijven momenteel onder hun mogelijkhe­den. Dat zijn jongens die voor ons het verschil moeten maken, en dat doen ze momenteel nog niet.”

6 3 3 3 3 3 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? El Jattari met Voorjans van Hades.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY El Jattari met Voorjans van Hades.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium