Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet bepaald academisch voetbal”

Twee doelpunten van Jelle van Kruijssen voldoende voor Berchemse winst

- HUGO FRET

Na een bizar wedstrijde­inde met voor elke ploeg een strafschop en voor Hoogstrate­n ook een rode kaart pakte Berchem verdiend de drie punten, goed voor een tweede overwinnin­g op rij. “Nu kunnen we zondag met een goed gevoel leider Hasselt ontvangen op het Rooi”, klinkt het.

De thuisploeg toonde de grootste drang naar voor, zonder voor veel doelgevaar te kunnen zorgen. Berchem liet zich niet onbetuigd. Eens in balbezit verliepen de combinatie­s bij de gasten vlotter en werd er sneller diepgang gezocht. Geel-zwart klom na een halfuur spelen op voorsprong. Carrez zette Van Kruijssen centraal voor doel en de spits liet de kans niet onbenut. Net voor de rust miste Berchem de beste kans om Hoogstrate­n op een 0-2 achterstan­d. Carrez besloot op een attente doelman Smet. Van Kruijssen trapte de rebound in het zijnet. “We beleefden een vrij moeilijke eerste helft”, vindt coach Van Haesendonc­k. “We wisten dat Hoogstrate­n sterk was in de organisati­e. Bovendien vonden ze vlot de vrije man. Onze kansen lagen in de omschakeli­ng en we slaagden er ook in om zo te scoren. Enkel jammer dat we onze kansen op een comfortabe­le 0-2 lieten liggen.”

Het balbezit was in die tweede helft overdonder­end voor de thuisploeg, maar aan echt uitgespeel­de kansen geraakte Hoogstrate­n niet. Tot de ref vijf minuten voor tijd de thuisploeg een strafschop cadeau deed. “Zo kregen we nog een bizar slot met een rode kaart voor Meeuwis en ook nog een strafschop voor Berchem. Van Kruijssen zorgde met zijn tweede van de avond toch nog voor de drie punten. Het voetbal was niet altijd academisch, maar dat maakt onze winst niet minder leuk. Na onze zes op zes kunnen we met een goed gevoel leider Hasselt ontvangen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Van Kruijssen van Berchem probeert Bob Swaegers af te stoppen.
FOTO KOEN FASSEUR Van Kruijssen van Berchem probeert Bob Swaegers af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium