Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn voorzet was gelukkig strak genoeg”

Sint-Lenaarts klopt RC Mechelen pas na eigen goal van Nils Van Delm Ternessedo­elman Wouter Goris kan leven met Wommelgems gelijkspel in eigen huis en blikt met de glimlach terug op eerste periode

- WALTER PEERSMANS

Het zag er lange tijd naar uit dat het duel op een doelpuntlo­os gelijkspel zou eindigen. Tot Jonas Hofmans inviel, een strakke voorzet verstuurde en Nils Van Delm tegen zijn eigen team zag scoren. “Nu kunnen we ons op een rustige manier voorbereid­en op de derby van volgende week tegen Zwarte Leeuw.”

10 14 23 11 20 30 10 20

In de eerste helft zette de thuisploeg al tevergeefs een paar aanvallen op. “Niemand was toen in de grote rechthoek aanwezig of was niet goed gevolgd om af te ronden”, weet Hofmans. “RC Mechelen speelde van bij de aftrap in een goed blok en teerde op heel veel karakter. Onze doelman Vermeyelen moest toen maar twee keer tussenkome­n, telkens na een vrijschop.”

Ook na rust bleven de Mechelaars met veel karakter acteren en kon Sint-Lenaarts weer enkele kansen niet benutten.

“Het opzet was dat ik via de flanken moest opereren. Na vijf minuten had ik al succes toen een voorzet van mij staalhard door Mechelaar Van Delm tegen de eigen touwen werd getrapt. Fijn voor mij natuurlijk, want ik had de bedoeling om een strakke voorzet naar een vrijstaand­e Daas of Geudens te geven.”

29 26 20 20 17 15 15 14 14 13 12 12 11 10 6 4

Frisheid

Sint-Lenaarts leidde meteen en daar bleef het verder bij. “We probeerden nog een tweede treffer te scoren en tegelijker­tijd de nul te houden”, gaat Hofmans verder. “We zijn er nog een paar keer gevaarlijk uitgekomen, maar de frisheid ontbrak toen wel bij ons. Nu kunnen we ons op een rustige manier voorbereid­en op de derby van volgende week tegen Zwarte Leeuw”, besluit Hofmans opgetogen. Sint-Lenaarts heeft lang moeten werken om de volle pot in eigen huis te houden. Er was zelfs een eigen doelpunt nodig om het verschil te maken. De Mechelaars boden zich van de aftrap erg gemotiveer­d aan, maar de thuisploeg had bij de rust al moeten leiden. Alleen de laatste voorzet kwam nooit gepast aan. Al was Vertommen (7de en 20ste minuut) dicht bij de openingstr­effer. In de tweede helft bleef de score gelijk tot Van Delm een voorzet van Hofmans in eigen doel deed verdwijnen. Vermeylen moest daarvoor nog een vrijschop van Wout Kerckhofs wegboksen en Huysmans zag de bal na zijn schot via het kruishout over doel verdwijnen.

19.30u 19.30u 19.30u 20.00u

14.30u 14.30u 14.30u 15.00u

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Casemiro van Sint-Lenaarts gaat het duel aan met Hens van RC Mechelen.
FOTO KOEN FASSEUR Casemiro van Sint-Lenaarts gaat het duel aan met Hens van RC Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium