Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk nog eens een ‘winfie’ kunnen maken”

Sint-Job vernedert Rochus Deurne met 1-6 en heeft eerste zege van het seizoen beet

- (qvdb)

Op het veld van Rochus Deurne boekte rode lantaarn Sint-Job haar eerste overwinnin­g van het seizoen. En hoe! Björn Genar en co vernederde­n Rochus met zware 1-6-cijfers. “We hebben er lang op moeten wachten, maar dit doet enorm veel deugd”, zei Genar, die zich met twee doelpunten en twee assists tot matchwinna­ar kroonde.

Rochus Deurne was een hele wedstrijd lang onmachtig tegen Sint-Job, dat veel scherper voor de dag kwam. Jovan Stojanac zette de bezoekers al vroeg op rozen toen hij een voorzet van Genar in doel verlengde. “Die vroege goal van Jovan was van goudwaarde”, zegt matchwinna­ar Björn Genar. “Het is de eerste keer dit seizoen dat we op voorsprong komen in een wedstrijd. En dat voetbalt toch meteen anders. Op die manier konden we meteen van bij het begin vertrouwen tanken. We hebben er lang op moeten wachten, maar we kunnen nu eindelijk nog eens een ‘winfie’ maken. Dat was al van vorig seizoen geleden”, lacht Genar, die meteen ook uitlegde waarom Sint-Job nog niet afgeschrev­en is. “We hebben een goede mix van jonge gasten en mannen met ervaring. Vooraan kunnen Peter Janssens en ik het goed met elkaar vinden. Op het middenveld hebben we dan weer heel wat jong geweld rondlopen. Zij hebben het vandaag uitstekend gedaan tegen dat ervaren middenveld van Rochus Deurne.”

Een van die jonge kerels op het middenveld van Sint-Job is Ian Claus. De zeventienj­arige middenveld­er mocht al na 23 minuten invallen nadat Maksim Stojanac zijn schouder uit de kom was gedraaid en speelde een sterke partij. “Sinds een zestal weken haal ik geregeld de selectie, maar een invalbeurt van zestig minuten had ik nog niet gekregen”, aldus het jonge talent. “Ik had het vandaag bij momenten fysiek wat moeilijk, maar al bij al ben ik tevreden. De ploeg heeft vandaag veel vertrouwen kunnen tanken. Hopelijk zijn we nu vertrokken.” QUINTEN VAN DEN BROECK Rochus Deurne begon slap aan de wedstrijd en daar maakten de bezoekers gretig gebruik van. Sint-Job creëerde kans na kans, maar Genar en Bonaers kregen de bal er aanvankeli­jk niet in. Jovan Stojanac brak de ban voor de bezoekers toen hij een voorzet van Genar verlengde in doel. Vlak voor de rust verdubbeld­e Janssens de voorsprong na een goed aangesnede­n vrije trap van Bonaers. Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Een misverstan­d in de verdedigin­g werd onverbidde­lijk afgestrafd door Genar: 0-3. Vandenhoec­k milderde wat later vanop een hoekschop, maar de Deurnese verdedigin­g bleef gammel. Bonaers krulde een vrije trap heerlijk langs de muur en even later klopte Janssens doelman De Ruysscher voor de tweede keer met een mooi stiftertje. Een kwartier voor tijd legde Genar met zijn tweede van de avond de zware 1-6-cijfers vast.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jovan Stojanac heeft net de 0-1 gescoord. Liam Goossens (rechts) is teleurgest­eld.
FOTO GOYVAERTS Jovan Stojanac heeft net de 0-1 gescoord. Liam Goossens (rechts) is teleurgest­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium