Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We werden op alle gebied overklast”

Broechemtr­ainer Christof Van Camp fel ontgoochel­d en gefrustree­rd na nederlaag

- FREDDY KOOPMAN (fko)

Broechem verloor met 0-2 van FC Ekeren en dat maakte de Broechemse trainer Christof Van Camp bijzonder boos. Hij was dan ook niet mals voor zijn spelers. “Ons gebrek aan inzet, wilskracht, karakter en agressivit­eit werd afgestraft door een niet denderende tegenstrev­er”, stelde de coach.

Van Camp zocht geen uitvluchte­n voor de afgang van Broechem. “Wat mijn spelers brachten, was echt om te wenen. Na welgeteld 38 seconden stonden we al op achterstan­d. We zijn die snelle opdoffer niet meer te boven gekomen. Op uitzonderi­ng van aanvoerder Cardoen en Dillen bracht iedereen veel te weinig. We weten dat we weinig voetballen­d vermogen hebben, maar we werden echt op alle gebied overklast. Ons gebrek aan inzet, wilskracht, karakter en agressivit­eit werd afgestraft door een niet eens denderende tegenstrev­er. We liepen achter een ongrijpbar­e bal en lieten ons afslachten. Als trainer sta ik machteloos, maar de riemen waar ik mee moet roeien zijn veel te kort”, aldus een fel ontgoochel­de en gefrustree­rde Van Camp.

Bij FC Ekeren glunderde doelman Pieter Gysels met de zege.

“Ik hield voor de eerste keer dit seizoen de nul. Natuurlijk is dat een leuke opsteker”, zegt Gysels.

“Na onze droomstart controleer­den we de wedstrijd, maar ons veldoverwi­cht leverde weinig kansen op. We waren te traag in de omschakeli­ng en verdubbeld­en pas na een zuivere strafschop de voorsprong. In tegenstell­ing tot veel vorige wedstrijde­n speelden we deze keer wel een volwassen match.”

“Door deze verdiende en belangrijk­e winst staan we plots fraai zesde, maar het verschil met de dertiende bedraagt nog altijd amper drie punten. We moeten deze goede prestatie nu bevestigen tegen mijn ex-ploeg ’s Gravenweze­l-Schilde. Ik kijk enorm uit naar die wedstrijd”, aldus een tevreden Gysels. Meteen na de aftrap verscheen Dingemans vrij voor doel. Hij werkte beheerst af en zette de bezoekers op voorsprong. Ekeren had het meeste balbezit, maar zorgde zelden voor dreiging. Broechem kon daar evenwel amper iets tegenovers­tellen. Het kreeg in de hele match slechts één kans, maar Gysels bracht redding op de kopbal van Denaux. Ook na de pauze controleer­den Ekeren de wedstrijd. Na een fout van Pittoors op Van Hooydonk ging de bal op de stip en verdubbeld­e Dingemans de voorsprong.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De tackelende Robbe Sebrechts (rechts) van Broechem is eerder bij de bal dan Hamzah-HayderHamz­ah Al Balahi van Ekeren.
FOTO KOEN FASSEUR De tackelende Robbe Sebrechts (rechts) van Broechem is eerder bij de bal dan Hamzah-HayderHamz­ah Al Balahi van Ekeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium