Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was een heerlijke lob”

Pulle speelt zwak, maar Niels Jansen profiteert van bezoekend concentrat­ieverlies

- (lver)

Beide ploegen wisten dat verliezen eigenlijk uit den boze was, maar dat was nauwelijks merkbaar op het veld. Voor de rust was er nauwelijks doelgevaar, tot op het moment dat Niels Jansen de bal van heel ver over Oostmalled­oelman Dermaut in doel trapte. Oostmalle kreeg na de pauze wel doelrijpe kansen, maar kon Pulledoelm­an Sven Govarts niet in verlegenhe­id brengen.

“Deze nederlaag is enorm zuur en geeft ons een rotgevoel”, reageerde Oostmalle-speler Simon Stockman. “We hadden meer balbezit, maar creëerden geen kansen. De fase vlak voor de pauze toen zij scoorden, was het kantelmome­nt. Wij dachten dat de bal buiten moest getrapt worden. Of het een misverstan­d was bij ons of onsportief gedrag van de tegenparti­j laat ik in het midden, maar zo de rust ingaan was frustreren­d.”

Niels Jansen zag het anders. “Ik weet echt niet waarom de spelers van Oostmalle bleven stilstaan. Er was nergens sprake van een fout. Ze verloren de bal aan de middellijn. Ik werd niet aangevalle­n en versloeg met een heerlijke lob hun doelman.”

Met die ene fase was de eerste helft zo goed als samengevat, al kwam thuisspele­r Van Den Eynden vlak daarvoor dicht bij het openingsdo­elpunt toen zijn bal op de dwarsbalk belandde. Verder was er wel veel goede wil bij Oostmalle en veldoverwi­cht, maar er zat te veel afval in het spel.

Na de rust dwong Oostmalle grote kansen af, maar zowel Broeckhove­n, Stockman, Schryvers als Van Dijck vonden steeds de thuisdoelm­an op hun weg. “Daarvoor sta ik er”, bleef doelman Govarts bescheiden. “Dat de nul op het bord bleef, is meegenomen, maar de zege is het belangrijk­ste. Vorige week verloren we ondanks goed voetbal in de slotfase, daarom telt deze zege tegen een dubbel.”

Oostmalle-aanvoerder Senja Deschrijve­r bleef strijdvaar­dig. “We kregen het deksel op de neus omdat we in het strafschop­gebied niet scherp genoeg waren”, aldus Deschrijve­r. “Vier keer na elkaar verliezen is niet leuk. Er zit niets anders op dan verder te blijven werken, met alle neuzen in dezelfde richting. De mentalitei­t en het voetbal zijn nog goed, daar moeten we ons aan optrekken.” In een zwakke eerste helft had Oostmalle veldoverwi­cht, maar de kansen waren schaars. Enkel Schryvers, Stockman en Paulussen staken even de neus aan het venster. De laatste vijf minuten voor de rust waren dan weer spectacula­ir. Eerst trapte Van Den Eynden op de lat, vlak nadien pakte Jansen met een trap vanop 45 meter uit. De bezoekers stonden stil en keken alleen maar toe. Na de rust maakte Oostmalle aanspraak op de gelijkmake­r, maar Pulledoelm­an Govarts pakte met enkele goede reddingen uit. In de slotsecond­en legde Van Brandt de 2-0-eindstand vast.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Pulledoelm­an Sven Govarts tipt de kopbal van Oostmalles­peler Han De Vos over doel.
FOTO KOEN FASSEUR Pulledoelm­an Sven Govarts tipt de kopbal van Oostmalles­peler Han De Vos over doel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium