Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sanne is in de spurt nu eenmaal sneller dan ik”

Loes Sels moet passen voor Sanne Cant, maar neemt daar vrede mee

- KAREL LEMMENS

De cross voor vrouwen zaterdag in Niel draaide uit op een pittig en meeslepend duel tussen de nichtjes Loes Sels en Sanne Cant. Uiteindeli­jk was het de wereldkamp­ioene die het haalde in de spurt. Toch was ook Sels meer dan tevreden.

“Tijdens de opwarming op de rollen voor de wedstrijd voelde ik al dat ik over goeie benen beschikte”, vertelt de renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice. “Misschien kwam dat ook omdat de veranderin­g van weer voor een soort mentale boost zorgde. Het mag regenen voor mij, want op een zwaardere omloop voel ik me beter in mijn sas. Bij de start had ik een klein beetje last van koude benen omdat ik nog niet gewend ben aan een lagere temperatuu­r. Dat duurde echter niet lang. In dit soort crossen gaat het hem vooral om vermogen te kunnen duwen en dat ligt me. Het parcours in Niel was zeker ook niet te technisch, met bovendien af en toe wat loopwerk. Kortom, de omloop lag me wel. Ik maakte ook weinig of geen fouten tijdens het fietsen en dat gaf me meteen een voorsprong op de anderen. Het was wel prettig om uiteindeli­jk samen met Sanne op kop te komen en het onder elkaar te mogen uitvechten voor de zege, ook al besefte ik dat winnen tegen haar moeilijk zou worden. Gepraat hebben we onderweg zeker niet. Na de wedstrijd des te meer, maar tijdens de koers zelf is het ieder voor zich en zit ik te broeden op een plan om de wedstrijd te kunnen winnen. Ik wist dat ik tegen haar geen kans maakte in de spurt, omdat ik niet explosief genoeg ben. Hoewel, echt traag ben ik niet, maar misschien is het vooral een gebrek aan vertrouwen in mezelf.”

Niet in het wiel

“Daarom heb ik dan ook geprobeerd om nog weg te rijden. Ik kwam als eerste in de zandstrook en daar geraakte ik goed door. Daarna heb ik op een lang recht stuk het tempo zo hoog mogelijk gelegd, maar Sanne kraakte niet en bovendien stond de wind in het nadeel, wat het extra moeilijk maakte. In de laatste bocht ging ze over mij. Even dacht ik in haar wiel te kruipen zodat ik me even kon herpakken, maar toen voelde ik meteen dat het beste eraf was. Het is niet dat ik tijdens de cross in het wiel heb gezeten. Ik heb evenveel kopwerk opgeknapt als Sanne, maar zij is tenslotte de wereldkamp­ioene en dus is het niet zo onlogisch dat ze me uiteindeli­jk de baas was. Die tweede plaats was wellicht het hoogst haalbare en daar ben ik tevreden mee. Er stond toch een mooi deelnemers­veld aan de start.”

Geen Gavere

Zondag bleef Loes Sels thuis omdat ze voor Gavere geen contract had gekregen. “We vierden dan de verjaardag van mijn dochtertje. Dat werd dus ook best een gezellige namiddag”, aldus Sels.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Loes Sels aan het werk tijdens de cross in Niel.
FOTO TOM GOYVAERTS Loes Sels aan het werk tijdens de cross in Niel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium