Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook de bomma kan hier een familiefee­stje geven”

Winterdorp heeft met Létage een nieuwighei­d

-

Het Brasschaat­se Winterdorp is alweer aan zijn negende editie toe. De opening vindt plaats op vrijdag 30 november. Bovenop de chalet waar de schaatsen worden verhuurd, komt een ruimte voor feestjes en evenemente­n.

Organisato­r van het Brasschaat­se Winterdorp Philip Wauters kreeg steeds meer vraag naar een afgesloten ruimte om mensen te kunnen uitnodigen. “Die vraag kwam zowel van bedrijven als van particulie­ren. Bedrijven willen de gelegenhei­d aangrijpen om hier een nieuwjaars­drink te houden. Maar het kan evengoed de bomma zijn die haar familie wil uitnodigen voor een feestje. We hebben al acht dagen vastgelegd. De huurprijze­n van de verdieping variëren van 475 euro tot 975 euro, afhankelij­k van tijdstip en duur van het gebeuren. We bekijken ook de mogelijkhe­id om de ruimte bij lege avonden als restaurant te gebruiken. We zouden dan winterse gerechten kunnen serveren zoals raclette. We gaan het interieur sowieso helemaal in winterse sferen omtoveren, met her-

tengeweien, koeienvell­en en dies meer”, legt Wauters uit. Verhuizing

Maar alles blijft uiteraard draaien rond de ijspiste. “Daaraan veranderen we niets. De openingsur­en blijven dezelfde, net zoals de opstelling en de standhoude­rs. We openen op vrijdag 30 november om 17u. Op zondag 6 januari geeft het gemeentebe­stuur een drink voor de bevolking van 11u tot 12.30u en op zondag 7 januari sluiten we af met de nieuwjaars­receptie voor het gemeentepe­rsoneel”, vervolgt Wauters.

Volgend jaar wordt het de tiende editie. Door de heraanleg van de dreven rond het Winterdorp ziet Wauters zich genoodzaak­t om uit te wijken. De bomen die er nu nog staan, worden gekapt en er komen er nog meer in de plaats.

“Als het gemeentebe­stuur akkoord gaat, zou ik graag naar het grote grasveld voor de Hemelhoeve verhuizen. Die plek leent zich uitstekend voor een dergelijke organisati­e.” Het Winterdorp heeft tijdens de vorige edities al meerdere keren de kaap van 100.000 bezoekers gerond. Er wagen zich ook telkens meer dan 2.000 schoolkind­eren, onder deskundige begeleidin­g, op het ijs.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Philip Wauters met zoon Toon op het terras van Létage.
FOTO JAN BRYS Philip Wauters met zoon Toon op het terras van Létage.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium