Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanhoudend slecht weer jaagt publiek de tenten in

Verhoopte groei in belangstel­ling voor Jaarmarktc­ross blijft uit

- PAUL VAN ROY

De Nielse Jaarmarktc­ross maakte dit jaar zijn comeback in de DVV Verzekerin­gen Trofee. De organisato­ren gingen ervan uit dat de belangstel­ling hierdoor opnieuw groter zou zijn, maar die verwachtin­gen werden niet ingelost.

Voor De 56ste Jaarmarktc­ross waren er beduidend minder toeschouwe­rs dan de voorgaande jaren. De slechte weersomsta­ndigheden speelden daarbij zeker een rol. Al bij al trotseerde­n zo’n 4.000 bezoekers de aanhoudend­e regen.

Het slechte weer bracht ook met zich mee dat het grootste deel van de genodigden de hele wedstrijd in diverse grote tenten bleef hangen om daar het verloop van de koers op tv te volgen.

“Ik ben met enkele vrienden naar het Broek getrokken”, vertelt de gewezen Nielse wielrenner, René Wilms. “Daar stond een tent opgesteld en het was er de hele tijd dringen om aan een pint te geraken. Maar je kunt er de koers wel uitstekend volgen. En er wordt ook nog eens stevig wat afgelachen. “

René Wilms dacht wel dat het vernieuwde parcours door zowat iedereen positief werd onthaald. “Het is een uitgelezen wedstrijdp­arcours, met alles erop en eraan.

Het moet, zoals vandaag, bijna vanzelfspr­ekend voor spetterend­e wedstrijde­n zorgen. Zowel bij de heren als bij de dames.” Familiegeb­euren

Vele families maken van de Nielse Jaarmarktc­ross gebruik om er een gezellige gezamenlij­ke uitstap van te maken. De familie Van Hoofstat uit Niel en Schelle bijvoorbee­ld.

“Al van in 1979 maken we, met broers en zusters, kinderen en kleinkinde­ren, van de Jaarmarktc­ross een heus familiegeb­euren”, vertelt Maria Van Hoofstat, echtgenote van de Schelse kunstenaar Danny Moortgat.

“Slecht weer, zoals vandaag, kan ons daarbij niet tegenhoude­n. Na de cross trekken we naar de kermis en vervolgens doen we nog enkele cafés aan. Voor onze familie is dit écht een hoogdag. Telkens wanneer de datum van de jaarmarktc­ross nadert, begint het bij mij alvast te kriebelen.”

 ?? FOTO PAUL VAN ROY ?? De familie Van Hoofstat laat het niet aan haar hart komen. Onderaan in het midden Maria Van Hoofstat. Rechts naast haar, broer Jan Van Hoofstat, directeur van de Sint Hubertussc­hool
FOTO PAUL VAN ROY De familie Van Hoofstat laat het niet aan haar hart komen. Onderaan in het midden Maria Van Hoofstat. Rechts naast haar, broer Jan Van Hoofstat, directeur van de Sint Hubertussc­hool

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium